Modem Zte Mf 821 - wolna reakcja.

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Czuher16
Użytkownik forum

Modem Zte Mf 821 - wolna reakcja.

Post autor: Czuher16 »

Witam.
Mam problem z w.w modemem. Otóż od paru godzin , przy ustanawianiu połączenia cały proces się "zamula". Dokładniej mówiąc muszę czekać kilka sekund aż pojawi się okno łączenia a sam proces łączenia trwa prawie minute, gdzie kiedyś zajmowało to kilka sekund. Gdy wcześniej ustanawiałem połączenie dial-up widziałem komunikaty w stylu "rejestrowanie połączenia", "wybieranie numeru" i tyle, teraz doszło do tego "otwieranie portu" i inne dziwne komunikaty. Ponadto otworzenie okna właściwości modemu zajmuje teraz jakieś 30 sekund, gdy wcześniej następowało to po chwili. Wiem że nieco chaotycznie, ale chciałem uwzględnić to, że teraz podczas łączenia zamiast 2 komunikatów, mam 10+. Liczę na Waszą pomoc i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Modem Zte Mf 821 - wolna reakcja.

Post autor: YaHooo »

Czuher16 po pierwsze to ja bym sprawdził po prostu na innym komputerze. Być może masz strasznie zawalony/zamulony i temu tak się dzieje. Druga możliwości to wina sieci albo samego modemu. Tak czy inaczej najprościej to sprawdzić w innej lokalizacji, na innym modemie oraz na innym komputerze.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ