Problem Huawei E398-u1 wgranie Firmware i Software

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kolador1
Początkujący użytkownik forum

Problem Huawei E398-u1 wgranie Firmware i Software

Post autor: kolador1 »

Witam,
jak w temacie posiadam modem E398-u1 CD2E398M Ver.C
Firmware: 11.335.03.00.442
Software: 21.004.02.09.442 -Telenor Mobile Partner szwedzkiej firmy

ostatnio próbowałem wgrać nowe Firmware ze strony chomikuj/lesiolo. Po odpaleniu aplikacji szuka portu a potem wyskakuje mi błąd 13 wersja aktualna. (fotkę dołączę później)
Modem jest bez simlocka sprawdzany na rożnych kartach a data Firmware wgranego w niego jest z 2011r.
Sprawdzane TNI i DC-U modem działa z każdą karta

Co się tyczy Software to po odpaleniu Dashboardu znajduje modem pojawia się informacja ze software będzie wgrywane i to wszystko nic się nie dzieje.

Czy może ta szwedzka firma Telenor ma jakies dodatkowe blokady? jak grzebałem na szwedzkich forach to pisza tam o nowszej wersji firmware 11.335.21.10.442 ale nikt nie ma tego pliku z ta wersja.
Proszę o jakieś rady
Pozdrawiam
kolador1
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem Huawei E398-u1 wgranie Firmware i Software

Post autor: kolador1 »

Dzisiaj udało mi się wgrać nowy Doshbard (z chomika lesiolo) na modem ale niestety firmware nie idzie dalej. Juz wszystkie możliwe próbowałem i nic.
Poniewaz modem obsluguje tylko LTE 900 i 2600 Mhz moze tu tkwi problem? a po wprowadzeniu komendy AT w Top Net Info pokazuje mi tez LTE 2100 ??
Mi najbardziej zalezy na wymuszeniu pasma LTE 1800 Mhz ?
Chyba te wszystkie nowe Firmware maja wszystkie pasma i moze dlatego sie gryza z moim Firmware w modemie ????? juz sam nie wiem
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Problem Huawei E398-u1 wgranie Firmware i Software

Post autor: YaHooo »

kolador1 jak nie masz nowszej wersji firmware to nie ma czego wgrywać. Musisz szukać tej wersji na której piszą na tych forach. No i zmiana firmware nie spowoduje dołożenia obsługi kolejnego pasma.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ