Mam starego IBM ,który był sto razy "przeczesany" SYSTEM MECHANIC`iem ver 6 i zawsze na nim miałem transfer rzędu 1,2 - 1,6Mbps.
Niedawno my wife przyniosła z pracy laptopa prawie nówka i mając do dyspozycji dwa laptopy zalogowane do wrt54g3g ( z modemem GT MAX i kartą Orange ) wszedłem w celu przeprowadzenia testu na www.dobreprogramy.com i obydwoma zacząłem zassysać ten sam plik.A więc okazało się ,że na tym starym szedł z prędkością 160kBps a na tym nowym 40kBps .Trochę dziwne prawda ? Ale nie zaskoczyło mnie to bo wcześniej już odkryłem ,że tak jest nawet zaraz po zainstalowaniu nowego systemu.W tym przypadku chodzi o XP jak w tytule.Do rzeczy co zrobiłem ? Na tym nowym kompie ze świeżym systemem czym prędzej zainstalowałem właśnie SYSTEM MECHANIC`a ver.6 ( nie wiedzieć dlaczego nie chciał się uruchomić ver. 7 ) i po odnalezieniu prawie 300 błędów i zakończeniu pracy aplikacji zresetowałem kompa i wszedłem raz jeszcze na www.dobreprogramy.com i zacząłem znowu zassysać ten sam plik co uprzednio.Okazało się ,że daje rady z prędkością 150-160kBps czyli wniosek ,że to system ogranicza i myślę ,że w większości przypadków na tym forum jeśli na HSDPA ktoś nie może wyjść poza 1Mbps to musi "przeczyścić" swój "niezawodny"system jakim jest Windows.Tak jak pisałem nie było to dla mnie zaskoczenie a o SYSTEM MECHANIC`u już wiele razy wspominałem i na PW miałem też poświadczenia o znacznej poprawie łącza.
Pozdrawiam serdecznie ,bob.