Samoistne Rozłączanie Internetu-Windows 7, Plus, Huawei E220

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
PhysXc
Początkujący użytkownik forum

Samoistne Rozłączanie Internetu-Windows 7, Plus, Huawei E220

Post autor: PhysXc »

Witam.
Od pewnego czasu mam dziwny problem, otóż jakiś czas po połączeniu się internetem on sam z siebie się rozłącza. Nie zmieniałem ustawień, nie reinstalowałem systemu. Czy wie może ktoś, jak to naprawić? Jest to bardzo uciążliwe, z góry Dziękuję. :)

Kilka aspektów technicznych:
Windows 7 Ultimate, Modem to USB Huawei E220 a operator internetu to Plus. Jest to oczywiście internet bezprzewodowy.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Samoistne Rozłączanie Internetu-Windows 7, Plus, Huawei E220

Post autor: Darek.74 »

PhysXc pisze:a operator internetu to Plus
Stawiałbym na to jako powód :) u mnie też to się zdarza coraz częściej. Ale twój modem też już jest wiekowy, dobrze jakbyś pożyczył jakiś inny i sprawdził u siebie.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Darek.74 pisze: Ale twój modem też już jest wiekowy,
I właśnie jego bym winił na pierwszym miejscu. Warto by było sprawdzić na innym modemie tak jak napisałeś.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
PhysXc

Mam inny modem, również wiekowy, mianowicie Huawei E169. Po podłączeniu sytuacja jest ta sama, a kiedy go ostatnio używałem działał poprawnie.
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Zmień sobie modem na huawei E3131 i pokombinuj z top net info wymuszanie zasięgu miedzy UMTS 2100, a UMTS 900

Zobacz tez czy nie masz włączonego oszczędzania energii na portach USB w managerze urządzeń.
PhysXc

pogodabartek pisze:Zmień sobie modem na huawei E3131 i pokombinuj z top net info wymuszanie zasięgu miedzy UMTS 2100, a UMTS 900

Zobacz tez czy nie masz włączonego oszczędzania energii na portach USB w managerze urządzeń.
Nowy modem? Wolałbym nie, ewentualnie w ostateczności. Miałem zaznaczone zezwolenie na wyłączenia USB w celu oszczędzania energii, odznaczyłem to i właśnie przed chwilą rozłączył mi się internet. W tych sprawach jestem niestety zielony a top net info nie ogarniam w ogóle... mogę prosić o jakieś dokładniejsze instrukcje?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

PhysXc pisze:Po podłączeniu sytuacja jest ta sama, a kiedy go ostatnio używałem działał poprawnie.
Być może to wina sieci.
PhysXc pisze:mogę prosić o jakieś dokładniejsze instrukcje?
Tu masz podstawowe informacje http://www.sklepy.ehost.pl/tutorial1/tu ... fo_ras.htm
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ