Internet w cyfrowym polsacie dziwna sytuacja

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jaroslaw_0
Początkujący użytkownik forum

Internet w cyfrowym polsacie dziwna sytuacja

Post autor: Jaroslaw_0 »

Witam

Od ponad roku posiadam Internet z polsatu z limitem 5GB z reguły wykorzystywałem transfer w połowie miesiąca i musiałem czekać jakieś 2 tygodnie na nowy okres rozliczeniowy aby korzystać z internetu. Dziś mamy 21 marca a internet dalej mi działa. Z ciekawości wszedłem na stronę Polsatu i nie mam tam takiego pakietu, a z tabelki wynika że po przekroczeniu limitu będą naliczane opłaty za każdy 1 MB. Czy przyjdzie mi wyższy rachunek? Dlaczego nikt mnie o tym nie poinformował nie podpisywałem żadnej nowej umowy. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Jeszcze jest coś takiego jak taryfa nocna wtedy działał po przekroczeniu limitu od 00.00 a teraz jest od pierwszej w nocy.
adriaanos15
Stały użytkownik forum

Re: Internet w cyfrowym polsacie dziwna sytuacja

Post autor: adriaanos15 »

Jeżeli wcześniej miałeś założony limit wydatków w Twoim przypadku widzę że 0 zł, samo raczej się to zmienić nie mogło. Może nie wykorzystałeś jeszcze limitu ? Jeżeli jesteś pewny że wykorzystałeś to możliwe że naliczą Ci opłatę, zobaczysz jak otrzymasz rachunek, jeżeli miało by to miejsce to najprostsze wyjście to złożenie reklamacji w punkcie CP. Jeżeli nic nie zmianiałeś z limitem wydatków to po złożeniu reklamacji najprawdopodobniej zwrócą Ci nadpłatę w abonamecie. Pozdrawiam ;)
Jaroslaw_0
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Jaroslaw_0 »

Limit na 100% został przekroczony liczony do 21 marca, 22 marzec to już nowy okres rozliczeniowy kiedy internet zaczyna działać.
adriaanos15
Stały użytkownik forum

Post autor: adriaanos15 »

To pozostaje Ci czekać na fakturę bądź zadzwonić do BOK'u i wszystko będzie wiadomo.
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jakubd »

Masz coś takiego jak ICOK i tam możesz sprawdzić, ile danych zużyłeś do wczoraj.
ODPOWIEDZ