Internet w cyfrowym polsacie dziwna sytuacja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet w cyfrowym polsacie dziwna sytuacja
Witam
Od ponad roku posiadam Internet z polsatu z limitem 5GB z reguły wykorzystywałem transfer w połowie miesiąca i musiałem czekać jakieś 2 tygodnie na nowy okres rozliczeniowy aby korzystać z internetu. Dziś mamy 21 marca a internet dalej mi działa. Z ciekawości wszedłem na stronę Polsatu i nie mam tam takiego pakietu, a z tabelki wynika że po przekroczeniu limitu będą naliczane opłaty za każdy 1 MB. Czy przyjdzie mi wyższy rachunek? Dlaczego nikt mnie o tym nie poinformował nie podpisywałem żadnej nowej umowy. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Jeszcze jest coś takiego jak taryfa nocna wtedy działał po przekroczeniu limitu od 00.00 a teraz jest od pierwszej w nocy.
Od ponad roku posiadam Internet z polsatu z limitem 5GB z reguły wykorzystywałem transfer w połowie miesiąca i musiałem czekać jakieś 2 tygodnie na nowy okres rozliczeniowy aby korzystać z internetu. Dziś mamy 21 marca a internet dalej mi działa. Z ciekawości wszedłem na stronę Polsatu i nie mam tam takiego pakietu, a z tabelki wynika że po przekroczeniu limitu będą naliczane opłaty za każdy 1 MB. Czy przyjdzie mi wyższy rachunek? Dlaczego nikt mnie o tym nie poinformował nie podpisywałem żadnej nowej umowy. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Jeszcze jest coś takiego jak taryfa nocna wtedy działał po przekroczeniu limitu od 00.00 a teraz jest od pierwszej w nocy.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Internet w cyfrowym polsacie dziwna sytuacja
Jeżeli wcześniej miałeś założony limit wydatków w Twoim przypadku widzę że 0 zł, samo raczej się to zmienić nie mogło. Może nie wykorzystałeś jeszcze limitu ? Jeżeli jesteś pewny że wykorzystałeś to możliwe że naliczą Ci opłatę, zobaczysz jak otrzymasz rachunek, jeżeli miało by to miejsce to najprostsze wyjście to złożenie reklamacji w punkcie CP. Jeżeli nic nie zmianiałeś z limitem wydatków to po złożeniu reklamacji najprawdopodobniej zwrócą Ci nadpłatę w abonamecie. Pozdrawiam 

-
- Początkujący użytkownik forum
Limit na 100% został przekroczony liczony do 21 marca, 22 marzec to już nowy okres rozliczeniowy kiedy internet zaczyna działać.
-
- Stały użytkownik forum
To pozostaje Ci czekać na fakturę bądź zadzwonić do BOK'u i wszystko będzie wiadomo.
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Masz coś takiego jak ICOK i tam możesz sprawdzić, ile danych zużyłeś do wczoraj.