Modem EU870D (dell 5520) po próbie zmiany firmware martwy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem EU870D (dell 5520) po próbie zmiany firmware martwy
Witam
Przy próbie zmiany firmware modemu na Novatel FUU_800_103.5.00 program przestał odpowiadać. Zostawiłem go w tym stanie na całą noc, ale bez zmian. Rano zamknąłem program przez menadżera zadań i uruchomiłem ponownie komputer. Karta nie jest widoczna w systemie, programy do jej obsługi jej nie widzą, a ponowne flashowanie kończy się komunikatem: "Unable to upgrade modem" oraz " Get Communications Port Error".
Włączałem i wyłączałem kartę w biosie, wyjmowałem ja fizycznie z komputera i nic nie pomaga. Czy jest jakiś sposób na przywrócenie jej do życia?
Pozdrawiam Łukasz
Przy próbie zmiany firmware modemu na Novatel FUU_800_103.5.00 program przestał odpowiadać. Zostawiłem go w tym stanie na całą noc, ale bez zmian. Rano zamknąłem program przez menadżera zadań i uruchomiłem ponownie komputer. Karta nie jest widoczna w systemie, programy do jej obsługi jej nie widzą, a ponowne flashowanie kończy się komunikatem: "Unable to upgrade modem" oraz " Get Communications Port Error".
Włączałem i wyłączałem kartę w biosie, wyjmowałem ja fizycznie z komputera i nic nie pomaga. Czy jest jakiś sposób na przywrócenie jej do życia?
Pozdrawiam Łukasz
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem EU870D (dell 5520) po próbie zmiany firmware martwy
Samemu bez odpowiedniej wiedzy oraz sprzętu sam tego nie zrobisz. Najlepiej oddać do serwisu który wie jak naprawiać takie usterki.magik128 pisze:Czy jest jakiś sposób na przywrócenie jej do życia?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Jeżeli chodzi o kwestie programowania, czy lutowania to tutaj nie ma najmniejszego problemu. Jednak bez wiedzy co jak i gdzie niestety nic nie zdziałam. Oddanie do serwisu raczej odpada bo same koszta przesyłki przekroczą cenę modemu.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
magik128 tu bardziej chodzi o sprzęt do ponownego zaprogramowania uceglonego sprzętu. Zwłaszcza, że komputer nie wykrywa go. Jeśli by wykrywał można za pomocą specjalnych programów wgrać na siłę soft. W przeciwnym razie najprościej jest wyciągnąć układ z modemu i zaprogramować go w odpowiednim programatorze. Ogólnie bez posiadania sprzętu nie opłaca się.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Witam,
czy ktoś może pomóc rozwiązać taki problem z modemem?
Mam identyczny problem
czy ktoś może pomóc rozwiązać taki problem z modemem?
Mam identyczny problem
- wojteks
- *** Administrator ***
Kup nowy modem, 5520 to zabytek już.
Nie pomagam na PW!