zerwanie umowy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
magnum_pl
Użytkownik forum

zerwanie umowy

Post autor: magnum_pl »

Witam. Mam taki przypadek ze składałem w tym roku reklamacje z powodu problemów z transmisją gprs / edge. Reklamacje mi uznano i dostałem zniżkę na abo 50% przez pół roku. Minęło pół roku oczywiście żadnej poprawy więc złożyłem kolejną reklamacje i po kilku dniach dostałem odpowiedź ze znów mi uznano reklamacje i znów mi dali zniżkę o 50% na pół roku z abo przyznając sie do tego że to z ich winy. Czy jest szansa zerwania takiej umowy podając jako podstawę utrudnienia z korzystania z usług spowodowane problemami technicznymi operatora? Powiedziano mi ze poprawa usług nastąpi z początkiem 2008r.

Kurde przepraszam moda za pomylenie działów i proszę o przeniesienie do odpowiedniego :(
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: zerwanie umowy

Post autor: Jaco »

Możesz próbować z rozwiązaniem umowy tyle że musisz to dokładnie udowodnić.Masz jakiś papier na to że obniżyli ci abo z ich winy.To by było bardzo przydatne.
magnum_pl
Użytkownik forum

pierwszą odpowiedź mam na papierze a drugą mailem. Mogę zacytować ale sie obawiam czy z tego powodu problemów nie bedzie.
Awatar użytkownika
Jaco

Lepiej by było na papierze ale mailem również może być.Cytować nie musisz.Poszukaj na forum jest wzór jak napisać wypowiedzenie umowy.

EDIT: Znalazłem: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=35620#35620
Ostatnio zmieniony 2007-08-08, 19:34 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Tak łatwo się raczej nie uwolnisz, a 50 % abo to jest żle pod warunkiem, że internet dobrze działa. Napisz na czym dokładnie polega ten problem, może coś poradzimy. 8)
magnum_pl
Użytkownik forum

Jest problem z netem, wolny, zrywa itp. problem z połączeniami glosowymi i sms, problem z logowaniem do sieci. A wszystikemu winien jest przeciążony bts. tu fragment ostaniej odpowiedzi od nich:

Wykasowałem ten fragment zeby nie narobić sobie klopotów

I dodam ze to nie jest problem z zasiegiem bo jest na full i bts znajduje się ode mnie okolo 2km. ten drugi numer xxxxx to abo telefoniczny na ktory tez mi dano zniżke
Ostatnio zmieniony 2007-08-08, 22:54 przez magnum_pl, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jaco

Czy nadal masz GC89 i linuks. Korzystasz z iPlusa?Sorki ale zajrzałem do archiwum i tu mamy taki zapis: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=29646#29646
magnum_pl
Użytkownik forum

Dokładnie i do tego czasu smiagało pełną prędkością o od końca stycznia same problemy. Różnica w km tez jest bo zmieniłem lokalizacje. ale to o niczym nie świadczy bo biorąc laptopa do innej miejscowości smiga pięknie. i dalej podtrzymuje swoją teorie bo widze duzą różnice miedzy windą a linuxem.
Awatar użytkownika
Jaco

Może rzeczywiście przydała by się antena kierunkowa. Nie masz nikogo w swojej okolicy co by miał taką antenę i mógłbyś się przejść do niego ze swoim modemem aby sprawdzić.
magnum_pl
Użytkownik forum

Antene mam i to mieli napisane w reklamacji ale zawsze to samo sugerują, kierunkową i zwykłą i oryginalną gc12 do tego modelu. to nic nie daje. Dopóki nie odciążą nadajnika to bedzie problem. To samo dzieje sie z połączeniami głosowymi zrywają sie sms dochodzą po kilku godzinach albo wcale. Podam jeszcze jeden przykład. Trzymam w rece 2 telefony i dzwonie z jednego na drugi, kilka razy wybieram numer i slysze abonen czasowo niedostepny a telefony zalogowane do sieci. I wykluczyłem wade telefonu , zresztą potwierdzaja to inni znajomi z tej miejscowości. Ale tu sie rozchodzi o to czy warto ryzykować utratę tej zniżki na próbe zerwania umowy i czy w takim przypadku zerwanie jest możliwe.
Ostatnio zmieniony 2007-08-08, 20:12 przez magnum_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco

Masz kierunkową czy tylko tę oryginalną od modemu. Jaki masz zasięg w swoim miejscu zamieszkania.
magnum_pl
Użytkownik forum

Anteny mam trzy. Dookólną , kierunkową i tą od modemu. Zasieg na full. modem i telefon.Wykluczone usterki modemu , telefonu. Podpinając telefon do laptopa zamiast modemu te same efekty.
Awatar użytkownika
Jaco

Więc próbuj ale będziesz musiał nieźle się wykazać przed operatorem aby uznał ci rozwiązanie umowy.
magnum_pl
Użytkownik forum

Spróbuje napisac maila do UKE i załączyć pisma z reklamacjami i zobacze co oni mi odpowiedzą. A czy jest ktoś na forum kto próbował wywalczyć zerwanie umowy w podobnej sprawie i mu sie udało ?

No nic, muszę całą sprawę przemyśleć (czy zerwanie umowy coś mi da skoro wiem ze pozosatli dwaj operatorzy w tej miejscowości nie oferują nic poza gprs :-( ) i spróbuje z UKE jeszcze się skomunikować. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

Kwestia nadajnika i zasięgu została wydzielona do działu Anteny GSM i problemy z zasięgiem, a dokładnie >>TUTAJ<< Moderator-> Fanta
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

samurajzam, ponieważ taki sam post umieściłeś tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=71546#71546 ten z tego wątku przenoszę jako zdublowany do śmietnika.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ