Kurde przepraszam moda za pomylenie działów i proszę o przeniesienie do odpowiedniego
zerwanie umowy
Moderator: Moderatorzy
-
magnum_pl
- Użytkownik forum
zerwanie umowy
Witam. Mam taki przypadek ze składałem w tym roku reklamacje z powodu problemów z transmisją gprs / edge. Reklamacje mi uznano i dostałem zniżkę na abo 50% przez pół roku. Minęło pół roku oczywiście żadnej poprawy więc złożyłem kolejną reklamacje i po kilku dniach dostałem odpowiedź ze znów mi uznano reklamacje i znów mi dali zniżkę o 50% na pół roku z abo przyznając sie do tego że to z ich winy. Czy jest szansa zerwania takiej umowy podając jako podstawę utrudnienia z korzystania z usług spowodowane problemami technicznymi operatora? Powiedziano mi ze poprawa usług nastąpi z początkiem 2008r.
Kurde przepraszam moda za pomylenie działów i proszę o przeniesienie do odpowiedniego
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: zerwanie umowy
Możesz próbować z rozwiązaniem umowy tyle że musisz to dokładnie udowodnić.Masz jakiś papier na to że obniżyli ci abo z ich winy.To by było bardzo przydatne.
-
magnum_pl
- Użytkownik forum
pierwszą odpowiedź mam na papierze a drugą mailem. Mogę zacytować ale sie obawiam czy z tego powodu problemów nie bedzie.
- Jaco
Lepiej by było na papierze ale mailem również może być.Cytować nie musisz.Poszukaj na forum jest wzór jak napisać wypowiedzenie umowy.
EDIT: Znalazłem: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=35620#35620
EDIT: Znalazłem: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=35620#35620
Ostatnio zmieniony 2007-08-08, 19:34 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ufo atakuje
- Mistrz bezprzewodowy
Tak łatwo się raczej nie uwolnisz, a 50 % abo to jest żle pod warunkiem, że internet dobrze działa. Napisz na czym dokładnie polega ten problem, może coś poradzimy. 
-
magnum_pl
- Użytkownik forum
Jest problem z netem, wolny, zrywa itp. problem z połączeniami glosowymi i sms, problem z logowaniem do sieci. A wszystikemu winien jest przeciążony bts. tu fragment ostaniej odpowiedzi od nich:
Wykasowałem ten fragment zeby nie narobić sobie klopotów
I dodam ze to nie jest problem z zasiegiem bo jest na full i bts znajduje się ode mnie okolo 2km. ten drugi numer xxxxx to abo telefoniczny na ktory tez mi dano zniżke
Wykasowałem ten fragment zeby nie narobić sobie klopotów
I dodam ze to nie jest problem z zasiegiem bo jest na full i bts znajduje się ode mnie okolo 2km. ten drugi numer xxxxx to abo telefoniczny na ktory tez mi dano zniżke
Ostatnio zmieniony 2007-08-08, 22:54 przez magnum_pl, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jaco
Czy nadal masz GC89 i linuks. Korzystasz z iPlusa?Sorki ale zajrzałem do archiwum i tu mamy taki zapis: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=29646#29646
-
magnum_pl
- Użytkownik forum
Dokładnie i do tego czasu smiagało pełną prędkością o od końca stycznia same problemy. Różnica w km tez jest bo zmieniłem lokalizacje. ale to o niczym nie świadczy bo biorąc laptopa do innej miejscowości smiga pięknie. i dalej podtrzymuje swoją teorie bo widze duzą różnice miedzy windą a linuxem.
- Jaco
Może rzeczywiście przydała by się antena kierunkowa. Nie masz nikogo w swojej okolicy co by miał taką antenę i mógłbyś się przejść do niego ze swoim modemem aby sprawdzić.
-
magnum_pl
- Użytkownik forum
Antene mam i to mieli napisane w reklamacji ale zawsze to samo sugerują, kierunkową i zwykłą i oryginalną gc12 do tego modelu. to nic nie daje. Dopóki nie odciążą nadajnika to bedzie problem. To samo dzieje sie z połączeniami głosowymi zrywają sie sms dochodzą po kilku godzinach albo wcale. Podam jeszcze jeden przykład. Trzymam w rece 2 telefony i dzwonie z jednego na drugi, kilka razy wybieram numer i slysze abonen czasowo niedostepny a telefony zalogowane do sieci. I wykluczyłem wade telefonu , zresztą potwierdzaja to inni znajomi z tej miejscowości. Ale tu sie rozchodzi o to czy warto ryzykować utratę tej zniżki na próbe zerwania umowy i czy w takim przypadku zerwanie jest możliwe.
Ostatnio zmieniony 2007-08-08, 20:12 przez magnum_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
Masz kierunkową czy tylko tę oryginalną od modemu. Jaki masz zasięg w swoim miejscu zamieszkania.
-
magnum_pl
- Użytkownik forum
Anteny mam trzy. Dookólną , kierunkową i tą od modemu. Zasieg na full. modem i telefon.Wykluczone usterki modemu , telefonu. Podpinając telefon do laptopa zamiast modemu te same efekty.
- Jaco
Więc próbuj ale będziesz musiał nieźle się wykazać przed operatorem aby uznał ci rozwiązanie umowy.
-
magnum_pl
- Użytkownik forum
Spróbuje napisac maila do UKE i załączyć pisma z reklamacjami i zobacze co oni mi odpowiedzą. A czy jest ktoś na forum kto próbował wywalczyć zerwanie umowy w podobnej sprawie i mu sie udało ?
No nic, muszę całą sprawę przemyśleć (czy zerwanie umowy coś mi da skoro wiem ze pozosatli dwaj operatorzy w tej miejscowości nie oferują nic poza gprs :-( ) i spróbuje z UKE jeszcze się skomunikować. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam
No nic, muszę całą sprawę przemyśleć (czy zerwanie umowy coś mi da skoro wiem ze pozosatli dwaj operatorzy w tej miejscowości nie oferują nic poza gprs :-( ) i spróbuje z UKE jeszcze się skomunikować. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Kwestia nadajnika i zasięgu została wydzielona do działu Anteny GSM i problemy z zasięgiem, a dokładnie >>TUTAJ<< Moderator-> Fanta
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
samurajzam, ponieważ taki sam post umieściłeś tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=71546#71546 ten z tego wątku przenoszę jako zdublowany do śmietnika.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.