Problem z konfiguracją routera WLAN 11g

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sobek4
Początkujący użytkownik forum

Problem z konfiguracją routera WLAN 11g

Post autor: sobek4 »

Witam mam mega problem z konfiguracją routera WLAN 11g. Posiadam antenę która jest na balkonie i kolega udostępnia mi internet. Z anteny yaga i modemu TP-link WN722N mam w domu internet. Ale teraz chciał bym skonfigurować właśnie ten router WLAN 11g aby poprzez tą antenę yagi którą podłączę pod wlan 11 g przesłać przez kabel do routera wifi i mieć internet na 2 laptopach. Jest jakaś szansa aby ktoś pomógł mi w ogarnięciu tego tematu?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z konfiguracją routera WLAN 11g

Post autor: YaHooo »

sobek4 WN722N to jest karta sieciowa WiFi i ona służy tylko odebraniu internetu. Nie podłączysz jej do routera. Musisz mieć router z dwoma torami radiowymi. Jeden do odbioru, a drugi do nadawania własnej sieci WiFi.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
sobek4
Początkujący użytkownik forum

Post autor: sobek4 »

Tak wiem że jest to karta sieciowa , w tej chwili właśnie jej używam do odbioru tego internetu dzięki podłączeniu tej anteny. Ja chciał bym podłączyć tą antenę do wlan 11g i dzięki temu przesłać po kablu do pentagrama żeby on rozesłał przez wifi do laptopa.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

sobek4 pisze: Ja chciał bym podłączyć tą antenę do wlan 11g i dzięki temu przesłać po kablu do pentagrama żeby on rozesłał przez wifi do laptopa.
A to w ten sposób. Źle zrozumiałem. Ale da się zrobić jak chcesz. A musisz poczytać to <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ