już trzeci dzien "walczę" by móc korzystać z AERO2 przez modem Huawei E169 i stosując się do różnych rad zawrtych na forum trochę zdziałałem lecz nadal nie mam możliwości łączenia się przez Aero2....
modem jest e169, a nie e169g
nie ma już simlocka (zdjąłem)
i miga mi zielona dioda (niebieskiej nie miałem)
jako, że był on zakupiony w play to ustawiłem go wg wskazówek (załącznik)
czytałem że powinien być na przedłużaczu gdy zasięgu nie łapie i rzeczywiście to pomogło - zasięg jest wskazywany ale czasem go gubi (CID wskazuje czasem a czasem jest bd we wszystkich pozycjach)
korzystam z programu Top_netinfo v. 3.65 (najnowszy)
i tu też zdejmowałem locka (z sukcem - załącznik)
w jednym poście wyczytałem że należy wyłączyć wymuszanie sprzętu (miałem takie same komunikaty) więc to zrobiłem (ale wcześniej było na auto i tez nie dzialało)
teraz pokazuje mi błąd dial-up nr 678 (there is not answer)
modem był restartowany (AT+CFUN=1,1) i nie pomogło
korzystam z win7 64-bit
karta Aero2 jest nowa (sprzed tygodnia) więc wnioskuję że już nowego typu
jest ktoś w stanie mi pomóc i wskazać co jest nie tak, co zmienić w ustawieniach?
ps. w trakcie pisania postu odłączałem modem (brak danych CID) i ponownie podłączałem (CID wskazywały dane) i po chwili dane CID znikały (a propos -co oznacza te cid bo wraz z utrata danych cid nie mam zasięgu wg wskazań graficznych bo moc sygnalu jest wskazana...)
z góry dzięki za info i pomoc

[ Dodano: 2013-04-09, 12:40 ]
nie wgrał mi załączników i mimo kolejnych prób mi sie nie udaje więc tu jest link gdzie są dostepne, zawierają informacje o wyswielanych będach oraz o ustawieniach w netinfo i o samym modemie