9 gb transferu stracone niecale 4 i koniec?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
9 gb transferu stracone niecale 4 i koniec?
Witam. posiadam internet w plusie cdma z modemem dgt ct-680, odradzano mi tego modemu, ale wbrew pozorom chodzi w miare czybko. ale mniejsza z tym. mam 9 gb transfeu no i teraz chcialem pooszczedzac troche wyliczylem ze na dzien wypada mi ok. 300 mb. nawet pobralem licznik transferu, ale ja mam darmowe noce no i nawet jesli bym dodal te darmowe noce to wyszlo by 6 gb. czyli to nawet nie jest caly transfer. ogolnie to stracilem 3 bg w pol miesiaca czyli nawet polowy transferu ktory moglem stracic nie stracilem. chcialem zapytac czy ktos mial podobny problem i czy jak zadzwonie do biora obsugi to przywroca transfer jakos. bo jesli dalej tak bedzie to rezygnuje z iplusa. dodam ze jakies 10 dni temu instalowalem windowsa 7. czy to moglo miec jakichs wplyw na to?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: 9 gb transferu stracone niecale 4 i koniec?
Mogło mieć bo zassał wszystkie poprawki pewnie, inna oprogramowanie też się mogło uaktualnić.alemamfaze pisze:dodam ze jakies 10 dni temu instalowalem windowsa 7. czy to moglo miec jakichs wplyw na to?
Weź też pod uwagę że liczy się suma danych wysłane i odebrane.
Nie pomagam na PW!
-
na pewno nie pobieral nic, bo wszystko wylaczalem, a w moim mierniku jest napisane od 17.03.2013 łącznie 5.92 gb 142 godziny. jak mowilem mam darmowe noce to siedze czesto i tez mi naliczalo. w dzien oszczedzalem i staralem sie nie wyjsc poza 300 mb. ogolnie to mialem na oko z 3 gb stracone a wczoraj mi wylaczyli transfer. ale teraz bez transferu dosyc szybciej chodzi, bo wczesniej pobieralem dane z predkoscia 2 kb/s a teraz 5-7 kb/s i strony sie szybko dosyc wczytuja.
- wojteks
- *** Administrator ***
Kiedy masz okres rozliczeniowy? 6GB to całkiem dużo jak na 2 tygodnie, czy przed przejściem w darmowe noce rozłączasz połączenie i łączysz się ponownie?alemamfaze pisze:a w moim mierniku jest napisane od 17.03.2013 łącznie 5.92 gb 142 godziny
Nie pomagam na PW!
-
nie rozlaczam i nie lacze sie ponownie, nigdy tego nie robilem i jakos transfer starczal mi na caly czas a nie raz pobieralem juz gry ktore maja wiecej niz 10 gb. a nowy transfer przychodzi mi 17 kwietnia
- wojteks
- *** Administrator ***
To tylko BOK coś może pomóc albo po prostu są święta i wszyscy w okolicy siedzą w internecie (pogoda temu sprzyja).
Nie pomagam na PW!
-
dzwonilem niedawno do biora obslugi to zaczal mi gadac jakies glupoty o tym, ze te programy rejestrujace zle pokazuja i nalegal zebym dokupil jeszcze gigabajty a cennik wynosi 25 zl za 1 gb hahaha.
a ja na iplusie tez patrzalem czy nie zmarnowalem wiecej niz 300 mb na dzien. mi sie wydaje ze to jakichs blad systemu. a jak nie to zostalem zrobiony w ciula. rozwiazuje umowe z plusem za 5 miesiecy. a tak chwalilem ta siec. teraz sie to zmienilo
[ Dodano: 2013-03-31, 15:11 ]
i teraz siedz 2 tygodnie bez transferu i czekaj 2 godziny na zaladowanie sie strony. ulomny internet z plusa ;/
a ja na iplusie tez patrzalem czy nie zmarnowalem wiecej niz 300 mb na dzien. mi sie wydaje ze to jakichs blad systemu. a jak nie to zostalem zrobiony w ciula. rozwiazuje umowe z plusem za 5 miesiecy. a tak chwalilem ta siec. teraz sie to zmienilo
[ Dodano: 2013-03-31, 15:11 ]
i teraz siedz 2 tygodnie bez transferu i czekaj 2 godziny na zaladowanie sie strony. ulomny internet z plusa ;/
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Akurat na to to nie narzekaj bo net Ci jakoś chodzi Gdybyś miał nową umowe to po wykorzystaniu pakietu jest blokada(odcięcie) neta(przynajmniej tak w mobilnym jest)i teraz siedz 2 tygodnie bez transferu i czekaj 2 godziny na zaladowanie sie strony

-
noooo
wkoncu mam transfer, a jesli jeszcze raz po 2 tygodniach strace caly to nie wiem co zrobie xD net chodzi jak marzenie i oby tak do nastepnego 17 dnia miesiaca