Witam! W listopadzie kończy mi się umowa na internet radiowy WiMax z multimedii. Jak wiadomo ta technologia umożliwia tylko dostęp do internetu z łączem do 1mb/s i nie więcej. Ja mieszkam na wsi, gdzie nie ma światłowodów

. Rozmyślałem ostatnio by wziąć może internet z cyfrowego polsatu bo ich oferta jest dla mnie najlepsza bo posiadam u nich tv od dłuższego czasu, wtedy bym dostał 25gb limitu w dzień i 50gb w nocy przy abo 49.99 czyli takim samym jak w multimedii. Myślałem też nad playem bo mają tą formułę www, ale to mi się trochę nie podoba. Ostatnio też pojawił się nowy dostawca internetu radiowego u mnie. Gdzieś z tydzień temu postawili nadajnik 300m od mojego domu i dowiedziałem się, że na pewno będzie internet o prędkości 2mb a szybszy też powinien być, tylko oni tam mają wszystko posprawdzać i jeszcze mają dwa przekaźniki założyć. No ta ich oferta była by najlepsza bo internet bez limitu z tym, że nie wiadomo ile by chcieli miesięcznie za więcej niż 2mb/s i w dodatku montaż kosztuje 180zł : / . Myślałem, też jakby mi się jutro udało znaleźć czas iść do playa i wziąć neta na próbę z modemem huawei e3131 z tą anteną dookólną, bo przecież nie warto mi kupować <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> anteny lepszej jak nie wiadomo jak to by chodziło. Daję linka do mapki z nadajnikami u mnie, mieszkam w miejscowości Sinogóra:
mapka z nadajnikami
Myślę, że najlepszy zasięg bym miał z anten z Żuromina, bo po drodze nie ma lasów ni nic a teren też jest prawie równy. Nie wiem, czemu, ale niektórzy mówią, że z Żuromina może nie łapać, a jednak w telefonie mogę śmiało w domu złapać dwie kreski hspa, a telefon przecież chyba nie ma takiej dobrej anteny co nie ?