Witam,
mam bardzo irytujacy problem.
Na jedym kompie mam iplus'a przez N6230 i BT, lacze jest udostepnione przez ICS. A na drugim kompie zauwazylem problem. Mianowicie nie chcialo mi klientem pocztowym pobrac poczty, bo czego innego

No to sie przysiadlem i patrze. Wchodze do FF, no spoko strona glowna (google) wlazla. Kliknalem grupy dyskusyjne itp. i chodzilo, no to dalem spokoj, zabralem sie za eudore. Stwierdzilem, ze moze eudora sie sypnela i importuje konta i poczte do outlook'a, ale outlook tez nie chcial pobrac zadnej poczty. Kuzwa! No to chce sprawdzic program tv, na tv.wp.pl no i ZONK net tez nie chodzi. Tzn. chodzi ale tylko w obrebie google, inne strony moge tylko pingowac (600-1300ms), ale sie nie wyswietlaja (Oczekiwanie na
www.XXX.pl). Najzabawniejsze jest to, ze na kompie z ICS (nazwijmy K1) nie mam zadnego antywira, firewalla, ani zadnych aplikacji do manipulacji portami blablabla, ktory moglby ograniczac drugi komputer (K2).
Co moze byc nie tak?
Co Wam podac, byscie mogli mi pomoc?
Czy internet moze dzialac tak wybiorczo?
Czy powinien byc wlaczony Sterownik monitora sieci oraz/czy TCP/IP v. 6 (oczywiscie na obu kompach)?
Czy raczej jest to wina:
1. ustawien polaczenia lokalnego?
2. ustawien polaczenia dial-up?
3. ustawien systemowych (np. uslug):
a) na K1?
b) na K2?
Najbardziej irutyje mnie to, ze od dluzszego czasu nie mam pewnej istotnej opcji. Zniknela z Windy. Chodzi o to, ze jak wchodze w polaczenia sieciowe

telefoniczne

(np.) polaczenie iPlus

Wlasciwosci

Zaawansowane

na samej gorze mam "Zapora systemu Windows", a na dole "Jesli nie masz pewnosci, jak ustawic te wlasciwosci, uzyj Kreatora konfiguracji sieci", a pomiedzy mialem "Udostepnianie polaczenia internetowego", trzy checkbox'y oraz "Dowiedz sie wiecej o udostepnianiu polaczenia internetowego", a teraz juz tego nie mam i musze <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z kreatora
Pozdrawiam,
R.