router do podpięcia pod Livebox 2.0

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

radoras070
Początkujący użytkownik forum

Re: router do podpięcia pod Livebox 2.0

Post autor: radoras070 »

Chyba masz problem ze zrozumieniem. Czego nie rozumiesz w tym zdaniu ? Proste pytanie. Czy znasz kogoś kto ma/miał taką konfigurację sprzętu (Livebox + AP). Tak trudno to zrozumieć ? Po chińsku to nie jest. Cały czas się do czegoś doczepiasz.

Lepiej nic nie pisz jak masz tak robić. Forum jest po to aby pomagać a nie się doczepiać do wszystkiego !

I popracuj nad prawidłową pisownią. Polskie znaki nie gryzą :)
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

radoras070 pisze:Proste pytanie.
I prosta odpowiedz - jak nie wiesz co robisz, to sie nie dziw ze ci nie wychodzi. Tak jak pisal wojteks, nie podniecaj sie bajkami.
radoras070 pisze:Czy znasz kogoś kto ma/miał taką konfigurację sprzętu (Livebox + AP).
W polsce okolo pol miliona ludzi - jak nie wiecej. Problem nie polega na LB, problem polega na tym, ze klieci MM biora sie za "konfiguracje".
radoras070 pisze:I popracuj nad prawidłową pisownią.
Wpadnij i pokaz mi jak to zrobic na sprzecie ktorego uzywam cwaniaku :cry:
Nie pomagam na PW.
radoras070

Dobra mniejsza z tym :) Nie po to jest te forum żeby się kłócić.
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: kmy »

nie znam nikogo, kto ma taką konfigurację tzn livebox +AP, ale nie ma przesłanek technicznych, aby to nie działało

mam w rodzinie użytkowników neostrady z Liveboxem, mogę to sprawdzić, ale dziś byłem i mogę być u nich najpóźniej za tydzień, napisz, czy chcesz czekać tak długo?

co do propozycji sprzętowej to pisałem o Sapido, bez zmiany softu, na fabrycznym, ma funkcję wifi AP, tzn, przechwytuje sygnał wifi i puszcza go dalej, lub AP, dostaje sygnał po kablu i puszcza go dalej po wifi

a co do liveboxa, to pamiętam, że jak go ustawiałem w rodzinie, to były tam jakieś opcje w ustawieniach, czy internet ma być dostępny przez wifi czy po kablu, już dokładnie nie pamiętam, mogę to wszystko sprawdzić, ale najpóźniej za tydzień (może będę u nich w nadchodzące święta, ale nie mam pewności)
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

nie znam nikogo, kto ma taką konfigurację tzn livebox +AP
LB jest najzwyklejszym routerem ADSL, za NATem masz siec jak kazda inna.
AP nie robi nic poza zmiana medium z ethernet na WiFi.

Standardowe komponenty, zreszta jeden nie ma najmniejszego wplywu na zachowanie drugiego.

Tutaj nie ma zadnych cudow, a jak nie dziala, to winna lezy tylko i wylacznie w blednej konfiguracji sieci.
Nie pomagam na PW.
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: kmy »

key pisze:LB jest najzwyklejszym routerem ADSL,
wiem i dlatego napisałem:

"ale nie ma przesłanek technicznych, aby to nie działało"
radoras070

Netgear WNR3500L zamówiony. Gdybym miał problem z konfiguracją bo widzę miliony opcji w tym Tomato 1.28 to mam nadzieję że pomożecie.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

radoras070 pisze:Netgear WNR3500L zamówiony. Gdybym miał problem z konfiguracją bo widzę miliony opcji w tym Tomato 1.28 to mam nadzieję że pomożecie.
OO teraz dopiero widzę, że kolega z Rybnika.Jak będą problemy to wal na priv bardzo często bywam w Rybniku:) Chociaż powiem szczerze że moim zdaniem no to ten router jest przepłacony(wątpię żebyś wykorzystał w pełni jego możliwości)
ODPOWIEDZ