Posiadam modem MF60. Internet jest z Polkometu, (cyfrowy Polsat, mobilny). Zasięg 3 kreski.
Czy dołączenie do niego anteny ( jak tak to jaka antena najlepsza?, też by nie była najdroższa) poprawi pingi?
w nocy spada mi on na teamspeaku do 30-40. Jednak w dzień wynosi 80-90, od 20-22 ponad 100. Posiada też oczywście skoki wynoszące do nawet tysiąca. Tak więc, czy dołączenie do modemu anteny polepszy moja wartość PINGu? I czy przełoży mi się to na wartość downloandu?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
ps: czy wartość pingu moze zależeć od ilości połączeń? Czy programy typu cfosspeed coś poprawią?
problem z pingiem.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: problem z pingiem.
Przeciążenie stacji bazowej, antena nie pomoże.ang33r pisze:w nocy spada mi on na teamspeaku do 30-40. Jednak w dzień wynosi 80-90, od 20-22 ponad 100.
Nie.ang33r pisze:Czy programy typu cfosspeed
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy poprawi wartość prędkości ściągania?
Jesli wynosi ona zazwyczaj 3-6 mb.
Według osób sprzedających mi ten internet maksymalna wartość u nas wynosi 11mb.

Według osób sprzedających mi ten internet maksymalna wartość u nas wynosi 11mb.
- wojteks
- *** Administrator ***
Bzdury opowiadają, pomijam to że używasz jednostki milibity a takiej nie ma.ang33r pisze:Według osób sprzedających mi ten internet maksymalna wartość u nas wynosi 11mb
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeśli w nocy masz o wiele lepsze osiągi to antena nie pomoże Ci. Chyba, że masz inny nodeB w zasięgu i za pomocą anteny kierunkowej uda Ci się połączyć z mniej obciążoną stacją. Ale to nie musi się udać. Bo okoliczne stacje nie muszą być mniej obciążone.ang33r pisze:Czy poprawi wartość prędkości ściągania?Jesli wynosi ona zazwyczaj 3-6 mb.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)