ZTE MF668 problem ze sterownikami
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ZTE MF668 problem ze sterownikami
Witam.
Stałem się nabywcą modemu ZTE MF668.
Problem polega na tym iż modem po podłączeniu wyświetla próbę instalacji sterownika zte cdma technologies msm i wyskakuje błąd w instalacji poza tym nie wyświetla tego urządzenia w moim komputerze jedynie w zakładce urządzenia i drukarki.
Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Stałem się nabywcą modemu ZTE MF668.
Problem polega na tym iż modem po podłączeniu wyświetla próbę instalacji sterownika zte cdma technologies msm i wyskakuje błąd w instalacji poza tym nie wyświetla tego urządzenia w moim komputerze jedynie w zakładce urządzenia i drukarki.
Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: ZTE MF668 problem ze sterownikami
Venamous próbowałeś szukać w internecie nowszych sterowników do modemu?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
nigdzie nie mogę znaleźć sterowników do modemu
jedyne co znalazłem to program z CP do tego modemu ale zainstalowanie go nic nie dało.
Odinstalowałem urządzenia z systemu i teraz po podłączeniu w ogóle nic nie pokazuje nawet o próbie instalacji sterownika ani w zakładce urządzenia i drukarki.

Odinstalowałem urządzenia z systemu i teraz po podłączeniu w ogóle nic nie pokazuje nawet o próbie instalacji sterownika ani w zakładce urządzenia i drukarki.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A próbowałeś ten menadżer połączeń http://dc-files.com/files/zte/modems/MF668/ ?
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stały użytkownik forum
@Venamous
Nie wspomniałeś gdzie go kupiłeś, jeśli na Allegro jako uszkodzony to problemem jest tasiemka łącząca wtyk USB z resztą i dlatego modem się nie loguje w komputerze, bo brak kontaktu.Podaj jeszcze czy świeci dioda,powinna świecić na czerwono w momencie podłączenia do komputera i nie ma tu znaczenia czy masz sterowniki czy też nie, gdyż dioda świeci nawet jak podłączysz pod ładowarkę USB.
Nie wspomniałeś gdzie go kupiłeś, jeśli na Allegro jako uszkodzony to problemem jest tasiemka łącząca wtyk USB z resztą i dlatego modem się nie loguje w komputerze, bo brak kontaktu.Podaj jeszcze czy świeci dioda,powinna świecić na czerwono w momencie podłączenia do komputera i nie ma tu znaczenia czy masz sterowniki czy też nie, gdyż dioda świeci nawet jak podłączysz pod ładowarkę USB.
-
@wibi
Modem dostałem od kumpla mówił że sprawny no ale okazało się że chyba jednak nie.
Nie świeci dioda po podłączeniu jaki jest koszt naprawy i czy warto się w to bawić czy lepiej kupić nowy modem jeśli tak to jaki budżet to 200 zł modem do Aero2 i miejscowość w której będę z tego korzystał to okolice Ostródy tzn. 10km od tej miejscowości i czy będę potrzebował ew. Jakiejś anteny do modemu i jaki to koszt
Modem dostałem od kumpla mówił że sprawny no ale okazało się że chyba jednak nie.
Nie świeci dioda po podłączeniu jaki jest koszt naprawy i czy warto się w to bawić czy lepiej kupić nowy modem jeśli tak to jaki budżet to 200 zł modem do Aero2 i miejscowość w której będę z tego korzystał to okolice Ostródy tzn. 10km od tej miejscowości i czy będę potrzebował ew. Jakiejś anteny do modemu i jaki to koszt
-
- Stały użytkownik forum
Jeśli dioda nie świeci to na 100% uszkodzona jest ta tasiemka. Ma ona 6 ścieżek w tym dwie to ściezki sygnałowe (+D i -D z USB) a pozostałe,połączone po dwie to +5V z USB i dwie połączone MASA z USB tak, że w sumie wystarczą 4 cieniutkie przewody zamiast tej tasiemki.Możesz rozebrać modem (są 3 śrubki !,dwie widoczne pod klapką SIM a trzecia po zdjęciu przedniej pokrywy-przedłużenie klapki SIM), zdjąć fioletową pokrywę i podłączyć pod np.Ładowarkę USB, manipulując-naciskając delikatnie tasiemkę aż zapali się dioda-czerwona.Będziesz miał pewność, że to tasiemka.Ścieżki tasiemki połączone są równolegle ale jak o 180 stopni przekręcisz część z wtykiem USB w stosunku do tej drugiej do której podłączona jest tasiemka to przewody się skrzyżują więc należy uważać przy wymianie tasiemki na przewody (cieńkie druciki izolowane).Modem składa się z trzech elementów,część z wtykiem USB, część z gniazdem SIM i SD i trzecia to płyta główna połączona z częścią SIM wtykiem.Gdy rozbierzesz i naprawisz "tasiemkę" możesz podłączyć do kompa ale uważaj by jakiegoś zwarcia nie zrobić.Powinny się zainstalować sterowniki a z włóżoną kartą SIM rozpocząć łączenie-zmienia się kolor diody w zależności od trybu pracy.Gdy znajdzie sieć i co ważne połączy tak, że będzie można otworzyć jakąś stronę,należy modem złożyć i korzystać, gdyby nie łączył to już inna "bajka"