Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Kilka tygodni temu otrzymałam nowy modem wraz z podpisaną nową umową. W paczce z modemem była zielona karta USIM - LTE 01... wrócimy do tego później.
Pewnego dnia po burzy, karta którą miałam dotychczas od bardzo długiego czasu, przestała działać... Poczułam się zakłopotana, mija 4 dzień, a moja towarzyszka SIM która solidnie służyła wiele lat kompletnie straciła zasięg. Na początku podejrzewałam że to tryfny modem - jednak nie, karta ta nie łapie zasięgu w żadnym innym telefonie. Wkładałam do 5 telefonów w żadnym nie działała. Porażka. Dziś postanowiłam że włożę tą kartę którą dostałam wraz z modemem... USIM lte 01... chciałabym dostać informację na temat tej karty? czy jak ona teraz działa to będę za to płacić? czy to jest ten sam numer ? czemu mi ją dali i ona działa a ta stara karta SIM nagle przestała działać?
[ Dodano: 2013-06-14, 14:31 ]
ta karta to nie dodatkowy abonament? to inny numer? jakieś dodatkowe opłaty? jest w stanie ktoś odpowiedzieć?
Po prostu twoja stara karta SIM została zdezaktywowana i w paczce z modemem dostałaś nową. Teraz z niej musisz korzystać, oczywiście żadna dodatkowa opłata nie wchodzi w grę - płacisz tylko abonament.
nie wspominali nic o tym że karty ulegną zamianie, poza tym internet działał mi kilka dni na starej karcie tak samo szybko jak na nowej, potem nagle coś zniknęło i nie może się połączyć, ani wcale złapac zasięgu... a ta USIM Lte 01 śmiga jak wściekła....
d0w1 pisze:nie wspominali nic o tym że karty ulegną zamianie, poza tym internet działał mi kilka dni na starej karcie tak samo szybko jak na nowej, potem nagle coś zniknęło i nie może się połączyć, ani wcale złapac zasięgu... a ta USIM Lte 01 śmiga jak wściekła....
Kartę wymienia się standardowo żeby miała LTE, a to że stara przestaje działać ze 2 dni od otrzymania przesyłki, to normalka, więc nie wiem czemu się tak dziwisz?