ZTE MF 195 Komp nie wykrywa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ZTE MF 195 Komp nie wykrywa
Witam. Mam problem z w/w modemem bez przewodowym. Chodzi o to, że laptop nie wykrywa mi tego modemu, tzn w menedżerze urządzeń "widzi" go komp ale nie ma autostartu, <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie ma go w moim komputerze,(wyjątek to włożona karta pamięci którą komputer "widzi"). Nie mogę przez to zainstalować Internet menadżera i za przeproszeniem D*pa. na innych komputerach wszystko git, na jednym tylko laptopie problem. Nie bawiłbym się w odpalanie neta na laptopie, ale mam netbooka i laptopa, na netbooku net działa a na laptopie nie, częściej z racji możliwości korzystam z laptopa, a bez neta lipa. Ma ktoś jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem??
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Re: ZTE MF 195 Komp nie wykrywa
Mój komputer / PPM na jednym z "dysków" modemu / Autostart. Jeśli nie ma to wybierz Eksploruj i szukaj jakiegoś EXE.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
Nie ma ani takiej, ani takiej opcji. ;/
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
No ale nie masz żadnych "iPlusowych" dysków w Mój komputer? Jakie masz po włożeniu modemu?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
-
Nie mam żadnych dysków, w Moim Komputerze nic, ale to nic mi nie wykrywa. Modem w T-Mobile nie w plusie. Wykrywa tylko karte pamięci jak jakąś włożę do modemu bo ma on funkcje czytnika kart micro sd, a tak po za tym nic nie wykrywa. W start->menedżer urządzeń "widzi" niby ten modem ale to i tak na nic bo nic nie da się odpalić ani zrobić.
-
Ten problem został rozwiązany, natomiast mam następny problem. Wyrzuca mi coś takiego:

Uploaded with ImageShack.us
Miałem wcześniej zainstalowany Internet Manager na lapku ale usunąłem go za pomocą revo uninstaler i nie sądzę żeby cokolwiek "resztek" programu zostało po odinstalowaniu i dlatego nie wiem co dalej szukać żeby odpalić wkońcu tego neta na lapku. Z góry dziękuję za pomoc.

Miałem wcześniej zainstalowany Internet Manager na lapku ale usunąłem go za pomocą revo uninstaler i nie sądzę żeby cokolwiek "resztek" programu zostało po odinstalowaniu i dlatego nie wiem co dalej szukać żeby odpalić wkońcu tego neta na lapku. Z góry dziękuję za pomoc.
-
Mam dokładnie taki sam problem, wynika - biję sie w pierś bo pewnie to złe odinstalowanie poprzedniej wersji. Obecna wersja podniesiona do najnowszej po włożeniu do lapka nie rozpoznaje modemu (ZTE MF195) instalkę co prawda zgrałem na pen drive ale i tak to guzik daje bo pojawia się taki sam komunikat jak u kolegi. Znaczy że zostają jakieś "śmieci które trudno jest gdziekolwiek zlokalizować ..... Na innych PC instalacja odbywa sie bez problemu. Czy ktoś może pomóc w temacie ? Z góry serdecznie dziękuje za pomoc !Przemek_1217 pisze:Ten problem został rozwiązany, natomiast mam następny problem. Wyrzuca mi coś takiego:
[url=http://img844.imageshack.us/img844/7664/beztytuuatw.jpg]Obrazek[/URL]
Piotr
-
Zostają "śmieci w rejestrze", błędne wpisy, które uniemożliwiają Ci zainstalowanie Internet Managera. Wyczyść dokładnie rejestr. Ja robiłem to za pomocą programu wise registry cleaner.
-
Owszem zostają jednak program ten nie pomogł, wyczyściłem wszystkie błędy komunikat nadal się pojawia i nie mogę zainstalować Internet Managera.....Przemek_1217 pisze:Zostają "śmieci w rejestrze", błędne wpisy, które uniemożliwiają Ci zainstalowanie Internet Managera. Wyczyść dokładnie rejestr. Ja robiłem to za pomocą programu wise registry cleaner.
Piotr
-
No bo ten program wszystkiego Ci nie usunie, Czego nie usunie to pokaże Ci ścieżkę dostępową. Resztę musisz usunąć sam.