ZTE MF 195 Komp nie wykrywa

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Przemek_1217
Początkujący użytkownik forum

ZTE MF 195 Komp nie wykrywa

Post autor: Przemek_1217 »

Witam. Mam problem z w/w modemem bez przewodowym. Chodzi o to, że laptop nie wykrywa mi tego modemu, tzn w menedżerze urządzeń "widzi" go komp ale nie ma autostartu, <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie ma go w moim komputerze,(wyjątek to włożona karta pamięci którą komputer "widzi"). Nie mogę przez to zainstalować Internet menadżera i za przeproszeniem D*pa. na innych komputerach wszystko git, na jednym tylko laptopie problem. Nie bawiłbym się w odpalanie neta na laptopie, ale mam netbooka i laptopa, na netbooku net działa a na laptopie nie, częściej z racji możliwości korzystam z laptopa, a bez neta lipa. Ma ktoś jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem??
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Re: ZTE MF 195 Komp nie wykrywa

Post autor: ra-v »

Mój komputer / PPM na jednym z "dysków" modemu / Autostart. Jeśli nie ma to wybierz Eksploruj i szukaj jakiegoś EXE.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Przemek_1217

Nie ma ani takiej, ani takiej opcji. ;/
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

No ale nie masz żadnych "iPlusowych" dysków w Mój komputer? Jakie masz po włożeniu modemu?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Przemek_1217

Nie mam żadnych dysków, w Moim Komputerze nic, ale to nic mi nie wykrywa. Modem w T-Mobile nie w plusie. Wykrywa tylko karte pamięci jak jakąś włożę do modemu bo ma on funkcje czytnika kart micro sd, a tak po za tym nic nie wykrywa. W start->menedżer urządzeń "widzi" niby ten modem ale to i tak na nic bo nic nie da się odpalić ani zrobić.
Przemek_1217

Ten problem został rozwiązany, natomiast mam następny problem. Wyrzuca mi coś takiego:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Miałem wcześniej zainstalowany Internet Manager na lapku ale usunąłem go za pomocą revo uninstaler i nie sądzę żeby cokolwiek "resztek" programu zostało po odinstalowaniu i dlatego nie wiem co dalej szukać żeby odpalić wkońcu tego neta na lapku. Z góry dziękuję za pomoc.
petr1

Post autor: petr1 »

Przemek_1217 pisze:Ten problem został rozwiązany, natomiast mam następny problem. Wyrzuca mi coś takiego:
[url=http://img844.imageshack.us/img844/7664/beztytuuatw.jpg]Obrazek[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

Miałem wcześniej zainstalowany Internet Manager na lapku ale usunąłem go za pomocą revo uninstaler i nie sądzę żeby cokolwiek "resztek" programu zostało po odinstalowaniu i dlatego nie wiem co dalej szukać żeby odpalić wkońcu tego neta na lapku. Z góry dziękuję za pomoc.
Mam dokładnie taki sam problem, wynika - biję sie w pierś bo pewnie to złe odinstalowanie poprzedniej wersji. Obecna wersja podniesiona do najnowszej po włożeniu do lapka nie rozpoznaje modemu (ZTE MF195) instalkę co prawda zgrałem na pen drive ale i tak to guzik daje bo pojawia się taki sam komunikat jak u kolegi. Znaczy że zostają jakieś "śmieci które trudno jest gdziekolwiek zlokalizować ..... Na innych PC instalacja odbywa sie bez problemu. Czy ktoś może pomóc w temacie ? Z góry serdecznie dziękuje za pomoc !
Piotr
Przemek_1217

Zostają "śmieci w rejestrze", błędne wpisy, które uniemożliwiają Ci zainstalowanie Internet Managera. Wyczyść dokładnie rejestr. Ja robiłem to za pomocą programu wise registry cleaner.
petr1

Post autor: petr1 »

Przemek_1217 pisze:Zostają "śmieci w rejestrze", błędne wpisy, które uniemożliwiają Ci zainstalowanie Internet Managera. Wyczyść dokładnie rejestr. Ja robiłem to za pomocą programu wise registry cleaner.
Owszem zostają jednak program ten nie pomogł, wyczyściłem wszystkie błędy komunikat nadal się pojawia i nie mogę zainstalować Internet Managera.....
Piotr
Przemek_1217

No bo ten program wszystkiego Ci nie usunie, Czego nie usunie to pokaże Ci ścieżkę dostępową. Resztę musisz usunąć sam.
ODPOWIEDZ