[ Dodano: 2013-06-29, 22:43 ]
Przepraszam że nawet się nie przywitałem. Więc WITAM

Moderator: Moderatorzy
Czyli na jaki?herman00 pisze:zmieniam APN w Ustawieniach TopNetInfo na Orange
Tu ma być puste.herman00 pisze:Login:internet; Hasło:internet.
Karta ma zdjęty PIN czy go też podajesz, jaka karta (z jakiej usługi)?herman00 pisze:Wkładam kartę Orange,
Co z PINem do karty? Czy karta działa w innym modemie/telefonie?herman00 pisze:Orange BiznesEverywere
sprawa łatwo się rozwiązała; wystarczyło wejść w PANEL STEROWANIA>POŁĄCZENIA SIECIOWE>TELEFONICZNE> CELLULAR PROFILE i we WŁASCIWOŚCIACH wpisać NR TEL *99# i OKYaHooo pisze:spawacz a taka sytuacja dzieje się na każdej przeglądarce?
U mnie pomogło coś takiego: START> PANEL STEROWANIA>POŁĄCZENIA SIECIOWE>TELEFONICZNE> CELLULAR PROFILE lub TOP INFO i we> WŁASCIWOŚCIACH wpisać> NR TEL (APN twojego operatora) i> OKherman00 pisze:A ja mam co innego. Modem e3131 od Orange, zdjęty simlock, podpięty Plus, odpalony TopNetInfo zmieniony APN - klikam POŁĄCZ i modem działa na uniwersalnym APN, sieć jest hula i buczy. Wkładam kartę Orange, podpinam modem, zmieniam APN w Ustawieniach TopNetInfo na Orange i AT oraz ATE1 pokazuje OK, ale AT+CDGCONT.... pokazuje +CME ERROR 11 a potem pokazuje się okienko BŁĄD DIALUP 777. Co to znowu za paskudztwo. Pomóżcie proszę.
To bardzo dobrzespawacz pisze:sprawa łatwo się rozwiązała;