Ostatnio ja też się nad tym zastanawiałem bo nikt o tym nie pisał nigdzie Wiem już teraz że QoS nie obowiązuję w LTE bo mam taki sam limit a w LTE miałem podczas testów około 20Mb/suniu pisze:Jak się mam moj QoS do LTe? Czy jak zaloguję się do LTE to wyciągne więcej niż 16 Mbit/s?
Iplus - koniec umowy
Moderator: Moderatorzy
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Re: Iplus - koniec umowy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jeśli warunki panujące w sieci pozwolą - to tak, dużo więcej.uniu pisze:Czy jak zaloguję się do LTE to wyciągne więcej niż 16 Mbit/s?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czyli ten QoS tyczy się tylko połaczenia z nadajnikiem HSPA+ a jak połacze sie z nadajnikiem w technologii LTE to teoretycznie moge wycisnąć 150Mb/s
-
- Użytkownik forum
Zgadza się, te wartości dotyczą max technologii hspa+, natomiat w przypadku lte nie obowiązują. Sprawdziłem na Huawei E182e, oraz na routerze Huawei B593.
Na modemie miałem wartość tego profilu 16000 down, natomiast upload 2000. Po przełożeniu karty w Router prędkość wynosiła 30-70 Mb/s w zależności od zasięgu, natomiast wysyłanie to coś ok 2-5 Mb/s
Na modemie miałem wartość tego profilu 16000 down, natomiast upload 2000. Po przełożeniu karty w Router prędkość wynosiła 30-70 Mb/s w zależności od zasięgu, natomiast wysyłanie to coś ok 2-5 Mb/s
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam Was
Jestem użytkowniczką iPlusa już od prawie 3 lat, kończy mi się umowa i tak trafiłam na to forum szukając wsparcia w podjęciu decyzji co dalej
.
Obecnie mam pakiet 4GB w dzień i 50GB od 00.00 do 8.00 za 40 zł. Ostatnio mój net pozostawiał wiele do życzenia (przez ok 4 tygodnie), w 3G praktycznie licznik stał w miejscu i strony nie chciały się ładować, na szczęście wszystko wróciło do normy... Zazdroszczę niektórym z Was prędkości, u mnie blado to wygląda ale na moje potrzeby wystarczy
.
Dzięki Waszym radom parę dni temu złożyłam wypowiedzenie w salonie, na drugi dzień zadzwoniła pani z działu utrzymania i zaproponowała umowę na 12 miesięcy, bez sprzętu, 15GB w dzień i 50 GB od 0.00 do 7.00 za 29,95zł i Kaspersky. Dokładnie o taką umowę mi chodziło i nie musiałam się o nic prosić na szczęście. W przyszłym tygodniu przyjedzie kurier z umową i będę musiała w salonie wymienić kartę SIM na USIM. Pani zaproponowała, również że może mi sms-em wysłać umowę
ale ja tam wolę mieć wszystko na papierze.

Obecnie mam pakiet 4GB w dzień i 50GB od 00.00 do 8.00 za 40 zł. Ostatnio mój net pozostawiał wiele do życzenia (przez ok 4 tygodnie), w 3G praktycznie licznik stał w miejscu i strony nie chciały się ładować, na szczęście wszystko wróciło do normy... Zazdroszczę niektórym z Was prędkości, u mnie blado to wygląda ale na moje potrzeby wystarczy

Dzięki Waszym radom parę dni temu złożyłam wypowiedzenie w salonie, na drugi dzień zadzwoniła pani z działu utrzymania i zaproponowała umowę na 12 miesięcy, bez sprzętu, 15GB w dzień i 50 GB od 0.00 do 7.00 za 29,95zł i Kaspersky. Dokładnie o taką umowę mi chodziło i nie musiałam się o nic prosić na szczęście. W przyszłym tygodniu przyjedzie kurier z umową i będę musiała w salonie wymienić kartę SIM na USIM. Pani zaproponowała, również że może mi sms-em wysłać umowę

calliope 

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Pomyśl jednak nad nowym modemem. Ten który masz nie obsługuje HSPA+ 900MHz a tym bardziej LTE. Jeśli chcesz nowy modem, zajrzyj tutaj: Modemy Plusa
zawsze możesz także poszukać na allegro
zawsze możesz także poszukać na allegro

-
Dzięki
już się rozglądałam na allegro za modemami ale jeszcze swój trochę pomęczę zanim wyślę go na emeryturę, ale za rok to już na pewno trzeba będzie coś nowego kupić.
Z LTE może być różnie, wg mapki zasięgu to mój dom jest tak na granicy, a HSPA+ jest ale mam wątpliwości czy by dużo szybciej chodził. Aktualnie mam 1 lub 2 kreski zasięgu mimo, że są chyba 2 maszty w moim miasteczku. W komórce za to mam wszystkie kreski.

Z LTE może być różnie, wg mapki zasięgu to mój dom jest tak na granicy, a HSPA+ jest ale mam wątpliwości czy by dużo szybciej chodził. Aktualnie mam 1 lub 2 kreski zasięgu mimo, że są chyba 2 maszty w moim miasteczku. W komórce za to mam wszystkie kreski.

-
Źle zrozumiałaś. Chodziło o to, że możesz zatwierdzić umowę SMS-em a i tak wkrótce potem dostałabyś potwierdzenie warunków pocztą na adres domowy. Pamiętaj, że wymiana karty SIM przysługuje Ci bezpłatniecalliope pisze:Pani zaproponowała, również że może mi sms-em wysłać umowę

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Bzdury piszeszgreenfrog pisze:Pamiętaj, że wymiana karty SIM przysługuje Ci bezpłatnie
Bezpłatna wymiana karty przysługuje wtedy gdy podpisujesz umowę ze sprzętem
Niedawno to przerabiałem to wiem

-
Możliwe, że źle ją zrozumiałam bo wcześniej nie słyszałam o takim "udogodnieniu"greenfrog pisze:Źle zrozumiałaś. Chodziło o to, że możesz zatwierdzić umowę SMS-em a i tak wkrótce potem dostałabyś potwierdzenie warunków pocztą na adres domowy. Pamiętaj, że wymiana karty SIM przysługuje Ci bezpłatnie

Andrzejz78 i greenfrog
Co do wymiany karty pani mówiła, że za to nic nie zapłacę i mam nadzieję, że tak będzie bo się wkurzę
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Guru bezprzewodowy
Nie byłbym tego taki pewien, ja pod koniec grudnia wymieniłem kartę bezpłatnie przedłużając umowę bez sprzętu.Andrzejz78 pisze:Bezpłatna wymiana karty przysługuje wtedy gdy podpisujesz umowę ze sprzętem
-
Potwierdzam. Też ostatnio przedłużyłem umowę bez sprzętu na 12 msc i wymienili mi kartę za free
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
A ja styczeń lub luty i już musiałem płacić W salonie też twierdzili że będzie bezpłatnie ale w BOK powiedzieli że jak bez sprzętu to trzeba płacićmarens pisze:ja pod koniec grudnia wymieniłem kartę
Albo regulamin się zmienił albo panuje wolnoamerykanka
-
Zmieniłam kartę w salonie na USIM za darmo
.

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Czyli wolnoamerykankaZmieniłam kartę w salonie na USIM za darmo

-
Witam użytkowników forum!
właśnie kończy mi się 2 raz umowa w plusie w związku z czym mam pytanie, czy uważacie czy uda mi się skorzystać z promocji 50% zniżki na abonament (oczywiście po wysłaniu wypowiedzenia) i zamówić sobie do tego jeszcze tablet ?
Pozdrawiam
właśnie kończy mi się 2 raz umowa w plusie w związku z czym mam pytanie, czy uważacie czy uda mi się skorzystać z promocji 50% zniżki na abonament (oczywiście po wysłaniu wypowiedzenia) i zamówić sobie do tego jeszcze tablet ?
Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Raczej nie. Opcja 50% była w ofercie bez urządzenia. Z urządzeniem swego czasu było 30%, a potem więcej GB, ale ceny te same. Jak teraz to wygląda musisz sam sprawdzić.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
spidek ogólnie teraz coraz trudniej dostać rabat 50% czy jakikolwiek rabat. Z tego co zauważyłem wolą dać więcej GB za tą samą kasę.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stały użytkownik forum
Dzisiaj byłem w salonie aby podpisać nową umowę z promocją darmowego ruchu HTTP na czas nieokreślony, ale pani w punkcie coś namieszała i nie mogła wydrukować nowej umowy. W końcu złożyłem wypowiedzenie i dostałem taką ofertę:
20 GB - ruch HTTP nie jest wliczany do transferu + 50 GB w nocy
10 godz. (3 GB) youtube/ipla
12 mc umowa za 40 zł
Chyba mi styknie
Ciekawy jest ten youtube 
20 GB - ruch HTTP nie jest wliczany do transferu + 50 GB w nocy
10 godz. (3 GB) youtube/ipla
12 mc umowa za 40 zł
Chyba mi styknie

-
- Użytkownik forum
Dziwne, ja jeszcze niedawno wyciągnąłem rabat 50% i to na całe 24 mies i do twego router Huawei B 593 za 1 zł i Kasperczaka na 2 lata. To było jakieś 3 mies temu.YaHooo pisze:spidek ogólnie teraz coraz trudniej dostać rabat 50% czy jakikolwiek rabat. Z tego co zauważyłem wolą dać więcej GB za tą samą kasę.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Pablo-1986 ale pisałeś wypowiedzenie?
Pozdrawiam YaHooo 

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Trzeba było spróbować na 12m-cy Im wyższy okres tym łatwiej o rabatPablo-1986 pisze:wyciągnąłem rabat 50% i to na całe 24 mies
-
- Użytkownik forum
Tak, złożyłem wypowiedzenie w salonie.YaHooo pisze:Pablo-1986 ale pisałeś wypowiedzenie?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to wszystko wyjaśniaTak, złożyłem wypowiedzenie w salonie.

Pozdrawiam YaHooo 

-
W Plusie byłem od początku 2008 roku. 4 umowy, pierwsza 2 letnia, kolejne roczne i zleciało te kilka lat, ale w końcu powiedziałem dość. Działanie Iplusa zamiast obiecywanych HDSPA czy 3G, to jedynie EDGE i zmęczyło mnie to obiecanie czegoś lepszego, pokazywanie mapek zasięgu i w ramach promocji jako stary klient, dorzucenie 1GB do tego co mam. Zawiodłem się i rozczarowałem. Dawniej Plus na siłę przyciągał mnie promocjami, telefonami do domu, ofertami przesyłanymi pocztą zwykłą i mailową a dziś, idąc rozwiązać umowę, usłyszałem tylko,"zawsze może pan do nas wrócić"
Jedyne co moge pochwalić, to fachowa obsługa w salonie firmowym w Katowicach(k.Zenitu) , po prostu wszystko szybko i sprawnie, bez zbędnych pytań, formalności załatwione w kilka minut i chyba tylko dzięki temu, zapamiętam IPlusa z dobrej strony.
Jeśli chodzi o promocje dla stałego klienta, to właściwie tematu nie było, cisza i nikt nie zachęcał mnie do pozostania w sieci. Zastanawiam się, dlaczego temat utrzymania klienta tak wygląda, czy jest aż tylu zadowolonych użytkowników, że jeden odchodzący klient jest bez znaczenia.
Jedyne co moge pochwalić, to fachowa obsługa w salonie firmowym w Katowicach(k.Zenitu) , po prostu wszystko szybko i sprawnie, bez zbędnych pytań, formalności załatwione w kilka minut i chyba tylko dzięki temu, zapamiętam IPlusa z dobrej strony.
Jeśli chodzi o promocje dla stałego klienta, to właściwie tematu nie było, cisza i nikt nie zachęcał mnie do pozostania w sieci. Zastanawiam się, dlaczego temat utrzymania klienta tak wygląda, czy jest aż tylu zadowolonych użytkowników, że jeden odchodzący klient jest bez znaczenia.
iPlus od 2008 - 2013,wkrótce koniec umowy
testuje inne sieci
testuje inne sieci
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Pewnie jeszcze zadzwonią.
To że w Bytomiu / Radzionkowie działało Ci tylko EDGE to dziwna sprawa, a może jakoś problem z modemem?
To że w Bytomiu / Radzionkowie działało Ci tylko EDGE to dziwna sprawa, a może jakoś problem z modemem?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jaka tam dziwna, w Radzionkowie Plus sygnałem nie grzeszy. Szczególnie wewnątrz budynków w centrum, pewnie nawet wymuszenie 3G by nie pomogło.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Mnie też to dziwi. Ale z moich doświadczeń wszędzie tak się dzieje, że dopiero jak klient chce uciec "odnajdują się" lepsze oferty. Po prostu dla operatora nie jest na rękę dawanie z automatu lepszych ofert.sebekMB pisze:Zastanawiam się, dlaczego temat utrzymania klienta tak wygląda, czy jest aż tylu zadowolonych użytkowników, że jeden odchodzący klient jest bez znaczenia.
Pozdrawiam YaHooo 

YaHooo dokładnie
Klient ucieka więc by go zatrzymać dają lepsze oferty
Ja dostałem 20 GB z czego wykorzystuję 15
może mniej
7 mi nie wystarczało
Co zrobić
Jeszcze 10 miesięcy i przechodzę na Iplusa bo mam HSPA+ z ich strony 

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Ja nigdzie (na raziedexter18 pisze:Klient ucieka więc by go zatrzymać dają lepsze oferty