Witam mam problem z moim modemem ZTE MF190 z sieci O2.
Kupiłem internet na kartę sim w play. Po podłączeniu do modemu nie łączył się z siecią. Modem miał założony simlock. Ściągnąłem go programem dc unlocker.
Wszystko działało ( dioda świeciła na zielono, łączył się z siecią play) ale z internetem nie chciał się połączyć. Szukając rozwiązania problemu pobrałem update do modemu z sieci MOVISTAR w wersji 1.00.00.
Niestety instalacja nowego oprogramowania w modemie nie powiodła się i od tej pory komputer nie wykrywa modemu.
Oprogramowanie pobrałem z tej strony: http://www.dc-files.com/files/zte/modems/MF190/
Czy jest możliwość uratowania tego modemu? Bardzo proszę o napisanie mi metody ratunkowej. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Michał.
ZTE MF190 - komputer nie wykrywa modemu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: ZTE MF190 - komputer nie wykrywa modemu
Harnas26 przede wszystkim czy modem jest wykrywany normalnie na innym komputerze? Jeśli tak to znaczy, że nie jest uszkodzony na 100%. Rozumiem, że wgrywałeś firmware? Bo wgranie złej wersji (jeśli modem był brandowany to i firmware mógł być też brandowany, wtedy wgrywamy albo czysty soft, albo z takim samym brandem) może uszkodzić modem.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Niestety ale modem nie jest wykrywany na innym komputerze. Wgrywałem firmware innej sieci ponieważ nie znalazłem czystego. Szukałem trochę w internecie i dowiedziałem się że jest możliwość uratowania modemu poprzez RIFF JTAG http://www.jtagbox.com/jtag-news/riff-j ... supported/ Niestety nie posiadam takiego urządzenia, a z tego co wiem jest to dość drogie. I teraz pytanie czy to jedyny sposób uratowania modemu czy istnieje jakieś inne wyjście z sytuacji ? Czy serwisy gsm są wstanie naprawić coś takiego ? Ile mniej więcej kosztowałaby taka usługa ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Kupić nowy modem.Harnas26 pisze:czy istnieje jakieś inne wyjście z sytuacji
Może niektóre tak, musisz zapytać.Harnas26 pisze:Czy serwisy gsm są wstanie naprawić coś takiego
Pewnie tyle co nowy/inny modem.Harnas26 pisze:Ile mniej więcej kosztowałaby taka usługa ?
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to sam tego nie naprawisz raczej. Jeśli już to jak kolega wojteks napisał cenowo podobnie będzie kupić coś nowego.Harnas26 pisze:Niestety ale modem nie jest wykrywany na innym komputerze.
Pozdrawiam YaHooo