Moderator: Moderatorzy
Zrobiłem kilka testów i chyba nie ma reguły: nawiązuję połączenie i natychmiast zaczynam pobieranie obrazu iso linuxa (za każdym razem z innego serwera w Europie), prędkość zawsze w granicach 2-3Mb/s, jako modem nokia E51 i wychodzi mi tak: 24MB, 29MB, 43MB, 5MB, 42MB, 4MB (mierzone TNI). Po tej porcji następuje "błąd odczytu pliku z serwera", żadne pingi nie przechodzą, ale sesja ciągle jest aktywna. Trzeba samemu zakończyć połączenie i ponownie kliknąć połącz, czekanie nic nie daje.Andrzejz78 pisze: Wydaje mi się że jest to jakiś stosunek czasu korzystania z neta do wielkości pobranych danych Są to jednak tylko moje domysły![]()
Może sieć nie wyrabia i w ten sposób ratują sieadamos22 pisze:Nie wiem co oni zrobili, ale w tej chwili rozłącza (zamraża) połączenie co kilka-kilkanaście sekund, nie da się korzystać z sieci.
Sąsiad w domu ma na abonament w Orżnąć i mu działa, u mnie (20 metrów od niego) sieć jest przeciążona i się ratuje tak że tylko rozłączenie i ponowne połączenie skutkuje. Nie da się ściągnąć nawet 3 megabajtów(a leci ponad 4 mb/s) bo zaraz blokada.Andrzejz78 pisze:Może sieć nie wyrabia i w ten sposób ratują sie
Widocznie wszystko idzie najpierw dla "abonamentowców" a jak coś zostanie to dla "pakietowców"Zgrywus pisze:Sąsiad w domu ma na abonament w Orżnąć i mu działa, u mnie (20 metrów od niego) sieć jest przeciążona i się ratuje tak że tylko rozłączenie i ponowne połączenie skutkuje
Zgrywus pisze: jak chwile poleży nie ruszane(zero ruchu w obie strony) to samo zdycha
Widzę że masz jakieś uprzedzenie do Orange.Zgrywus pisze:Dlatego.
Nie zauważyłem w tym nic żartobliwego no ale ja może jestem wyprany z humoru.szuki pisze:chyba napisał to żartobliwie
Co Ci po odzewie "pracujemy nad rozwiązaniem problemu" a pewnie nie jest to tylko kilka kliknięć na ekranie komputera nadzorującego.szuki pisze:ale widać sprawa jest powszechna a odzew zerowy
Bo tu się nie ma nad czym śmiać tylko płakać, wydaje mi się jakbym to Ciebie obraził? Jesteś Orange?wojteks pisze:Nie zauważyłem w tym nic żartobliwego no ale ja może jestem wyprany z humoru.
I dobrze ponieważ milczenie jest złotem.Zgrywus pisze:ale sobie daruję.
Nie jestem tylko mam dość czytania wiecznego narzekania jaki to ten czy tamten jest zły i niedobry bo przerwy nie powala przedłużyć, kawy co pół godziny pić czy co godzinę do WC wychodzić.Zgrywus pisze:Jesteś Orange?