Na wstępie chciałem powitać wszystkich użytkowników. Proszę też o wyrozumiałość z racji tego że jestem laikiem w tym temacie.
Przeszukałem forum i nie znalazłem jasnych informacji które zaspokoiłyby moje potrzeby.
Otóż chodzi o to że posiadam w mieszkaniu w bloku u Mamy internet "po kablu". W mieszkaniu jest router Dlink DI-524 z którego internet był rozsyłany po wszystkich urządzeniach. Tak się złożyło że obecnie wynajmuję dom znajdujący się ok. 200 m od tego bloku. Uprzedzę że nie zamierzam rozgłaszać nikomu tego internetu (darmowo czy odpłatnie) tylko chciałbym go przekierować na własny użytek do wynajmowanego domu. Posiadam drugi router wifi Tp-link WR340G. Widoczność na tej odległości zasłania dosłownie jedno drzewo (gdyby nie ono byłby pełen kontakt wzrokowy).
Czytałem o połączeniach mostowych itd ale nie rozumiem tego do końca.
Proszę szanownych użytkowników o to aby wielkim młotem wbili mi do głowy czego będę potrzebował żeby zrealizować taki schemat i czy moje routery można jakoś wykorzystać (chciałbym zrealizować to jak najmniejszym kosztem

Oto schemat:
1. W bloku kabel od dostawcy z internetem (dotychczas podłączony do DI-524).
2. Coś pomiędzy kablem a anteną nadawczą (tylko co?).
3. Antena nadawcza (jaka? panelowa czy inna?).
4. W wynajętym domu antena odbiorcza (również jaka?).
5. Coś podłączone do anteny i coś żeby rozsyłało internet po domu (wifi).
Proszę o wyrozumiałość i o nie zamykanie tematu/wyrzucanie do kosza. Temat na pewno komuś się przyda.
Pozdrawiam i góry dziękuję za pomoc!