Jaki modem zamiast MF 195 (T-mobile)

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
misiu007
Początkujący użytkownik forum

Jaki modem zamiast MF 195 (T-mobile)

Post autor: misiu007 »

- Witam mam problem mianowicie modem od T-mobile nie działa mi na żadnym komputerze (tzn działał ale przestał, działa tylko na komputerach na których nigdy nie był instalowany). oddałem go do serwisu ale stwierdzili ze jest ok - czyli zlali sprawę.
- I teraz chciałbym kupić jakiś modem zamiast tego szajsowskiego MF 195 czy jesteście mi w stanie coś polecić w granicach do 150zł tak żeby zawsze chodził bez problemów.
- Czy np. taki modem TP-Link MA260 będzie dobry? lub ewentualnie Huawei E3131

[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2013-08-21, 21:57 ]
Poprawka literówek w temacie.
Ostatnio zmieniony 2013-08-21, 20:56 przez misiu007, łącznie zmieniany 1 raz.
blankNaME
Stały użytkownik forum

Re: Jaki modem zamiast MF 195 (T-mobile)

Post autor: blankNaME »

nie "zlali sprawę", tylko powiedzieli jak jest - sam przecież napisałeś, że na innych komputerach działa -.-
jak zte ci nie pasuje to bierz tego e3131, ale od razu mówię, że wejście antenowe (gdybyś kiedyś używał) jest do kitu w porównaniu z MF195 czy MF669. zresztą chyba we wszystkich huawei'ach tak jest :P
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

misiu007 pisze:- Czy np. taki modem TP-Link MA260 będzie dobry? lub ewentualnie Huawei E3131
Może być E3131 lub według mnie lepszy będzie E398 bo obsługuje DC i LTE a obsługa tego może Ci się w przyszłości przydać
misiu007

tzn, niby działa ale to nie jest raczej moja wina ze modem nagle przestał działać bo prawdopodobnie "gryzie" się z jakimś programem/lub czym kolwiek innym. Ja ze swojej strony spędziłem nad modem od t-mobile 2 dni grzebiąc w rejestrach systemowych i jeszcze wielu innych miejscach i bez skutku oraz zero pomocy ze strony t-mobile

A co do modemów to nie musi być koniecznie huawei moze być jakiś inny tylko prosiłbym tu o jakieś propozycje. Ten tp-linka jak sadze jest gorszy od tego huawei
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

misiu007 pisze:nie musi być koniecznie huawei
Rodzina Huawei można powiedzieć jest najlepsza Ma największy wybór aktualizacji jak i programów współpracujących z nimi Modemy te są w większym stopniu "rozgryzione" niż inne co jest plusem przy jakichkolwiek niedomaganiach
misiu007, Odinstaluj i ponownie zainstaluj sterowniki Jeśli masz TNI to zrób reset modemu a jeśli masz inny menadżer to go odinstaluj, wyczyść pozostałości po min i ponownie zainstaluj
misiu007

Andrzejz78 pisze:Odinstaluj i ponownie zainstaluj sterowniki Jeśli masz TNI to zrób reset modemu a jeśli masz inny menadżer to go odinstaluj, wyczyść pozostałości po min i ponownie zainstaluj
Generalnie próbowałem już wszystkiego. mianowicie:
- usuniecie menadżera internetu (t-mobile) i jego pozostałości w ProgramData
- usunięcie sterowników w menadżerze urządzeń (tych ukrytych też)
- wyczyszczenie rejestru z pozostałości (dokładnie nie tylko programami typu CCleaner)
- usuniecie catche driverów zainstalowanych w systemie

Dlatego ja już nie mam pomysłu co zrobić by ten modem nawiązał połączenie - instaluje sie wszystko ok, ale połączenie nawiązać nie chce jest tylko napis "włożono urządzenie"
ODPOWIEDZ