Jaki modem zamiast MF 195 (T-mobile)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki modem zamiast MF 195 (T-mobile)
- Witam mam problem mianowicie modem od T-mobile nie działa mi na żadnym komputerze (tzn działał ale przestał, działa tylko na komputerach na których nigdy nie był instalowany). oddałem go do serwisu ale stwierdzili ze jest ok - czyli zlali sprawę.
- I teraz chciałbym kupić jakiś modem zamiast tego szajsowskiego MF 195 czy jesteście mi w stanie coś polecić w granicach do 150zł tak żeby zawsze chodził bez problemów.
- Czy np. taki modem TP-Link MA260 będzie dobry? lub ewentualnie Huawei E3131
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2013-08-21, 21:57 ]
Poprawka literówek w temacie.
- I teraz chciałbym kupić jakiś modem zamiast tego szajsowskiego MF 195 czy jesteście mi w stanie coś polecić w granicach do 150zł tak żeby zawsze chodził bez problemów.
- Czy np. taki modem TP-Link MA260 będzie dobry? lub ewentualnie Huawei E3131
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2013-08-21, 21:57 ]
Poprawka literówek w temacie.
Ostatnio zmieniony 2013-08-21, 20:56 przez misiu007, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Jaki modem zamiast MF 195 (T-mobile)
nie "zlali sprawę", tylko powiedzieli jak jest - sam przecież napisałeś, że na innych komputerach działa -.-
jak zte ci nie pasuje to bierz tego e3131, ale od razu mówię, że wejście antenowe (gdybyś kiedyś używał) jest do kitu w porównaniu z MF195 czy MF669. zresztą chyba we wszystkich huawei'ach tak jest
jak zte ci nie pasuje to bierz tego e3131, ale od razu mówię, że wejście antenowe (gdybyś kiedyś używał) jest do kitu w porównaniu z MF195 czy MF669. zresztą chyba we wszystkich huawei'ach tak jest

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Może być E3131 lub według mnie lepszy będzie E398 bo obsługuje DC i LTE a obsługa tego może Ci się w przyszłości przydaćmisiu007 pisze:- Czy np. taki modem TP-Link MA260 będzie dobry? lub ewentualnie Huawei E3131
-
tzn, niby działa ale to nie jest raczej moja wina ze modem nagle przestał działać bo prawdopodobnie "gryzie" się z jakimś programem/lub czym kolwiek innym. Ja ze swojej strony spędziłem nad modem od t-mobile 2 dni grzebiąc w rejestrach systemowych i jeszcze wielu innych miejscach i bez skutku oraz zero pomocy ze strony t-mobile
A co do modemów to nie musi być koniecznie huawei moze być jakiś inny tylko prosiłbym tu o jakieś propozycje. Ten tp-linka jak sadze jest gorszy od tego huawei
A co do modemów to nie musi być koniecznie huawei moze być jakiś inny tylko prosiłbym tu o jakieś propozycje. Ten tp-linka jak sadze jest gorszy od tego huawei
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Rodzina Huawei można powiedzieć jest najlepsza Ma największy wybór aktualizacji jak i programów współpracujących z nimi Modemy te są w większym stopniu "rozgryzione" niż inne co jest plusem przy jakichkolwiek niedomaganiachmisiu007 pisze:nie musi być koniecznie huawei
misiu007, Odinstaluj i ponownie zainstaluj sterowniki Jeśli masz TNI to zrób reset modemu a jeśli masz inny menadżer to go odinstaluj, wyczyść pozostałości po min i ponownie zainstaluj
-
Generalnie próbowałem już wszystkiego. mianowicie:Andrzejz78 pisze:Odinstaluj i ponownie zainstaluj sterowniki Jeśli masz TNI to zrób reset modemu a jeśli masz inny menadżer to go odinstaluj, wyczyść pozostałości po min i ponownie zainstaluj
- usuniecie menadżera internetu (t-mobile) i jego pozostałości w ProgramData
- usunięcie sterowników w menadżerze urządzeń (tych ukrytych też)
- wyczyszczenie rejestru z pozostałości (dokładnie nie tylko programami typu CCleaner)
- usuniecie catche driverów zainstalowanych w systemie
Dlatego ja już nie mam pomysłu co zrobić by ten modem nawiązał połączenie - instaluje sie wszystko ok, ale połączenie nawiązać nie chce jest tylko napis "włożono urządzenie"