Witam, mam problem od jakiegoś czasu mam w domu router ( http://www.tp-link.com.pl/products/deta ... R841N#spec ) - ten router zakupiony ale nie używam bo chyba nie da rady. Internet jakiego używam w domu to multimedia, tutaj wysyłam jaki do niego mam modem ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Thomson_SpeedTouch_330 ). Czy to prawda że jeśli bym chciał używać tego nowego tp linka, to musiałbym go wymienić na wejścia ADSL? On ma tylko Porty (4 porty) LAN 10/100Mb/s - (1 port) WAN 10/100Mb/s, jeśli możecie to wejdźcie na te linki co podesłałem i zobaczcie. Pozdro,.
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2013-08-28, 10:00 ]
To nie podwórko, na tym forum stosujemy się do zasad pisowni. Zdania rozpoczynamy wielką literą, ale tylko jedną nie dwiema. Poprawa literówek, interpunkcji i linków na klikalne. Zainstaluj słownik!
TP LINK
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: TP LINK
Faktycznie masz problem ponieważ ten Thomson ma wyjście USB i nie połączysz go z WAN Tp-Linka.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wejść wymienić się nie da, tylko cały router. Ewentualnie możesz dokupić modem ADSL z gniazdem Ethernet.icedfan pisze:Czy to prawda że jeśli bym chciał używać tego nowego tp linka, to musiałbym go wymienić na wejścia ADSL?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
oznacza to że muszę zmienić ten router, mam w domu tablet-a, laptopa, i stałe łącze. Wszystko by było tylko ten router jest na wejście wan a nie ADSL tak? :-P czyli szukać routera z wejściem ADSL
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma znaczenia - mozesz miec jeszcze pasa, kota i swinke morska.icedfan pisze:mam w domu tablet-a, laptopa.
xDSL - dlatego potrzebujesz sprzet z wbudowanym modemem xDSL. Wazne jest, zeby mial ten sam annex co twoj dostawca.icedfan pisze:i stałe łącze.
Przeciez juz to napisano....icedfan pisze:Wszystko by było tylko ten router jest na wejście wan a nie ADSL tak?

Nie pomagam na PW.
-
- Guru bezprzewodowy
Spytaj w Multiimedii czy nie mogli by wymienić Ci tego Thomsona na modem z wyjściem LAN. Jeśli nie to tańszą opcją zakup modemu ADSL z wyjściem ETHERNET( RJ45).