TP LINK

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
icedfan
Początkujący użytkownik forum

TP LINK

Post autor: icedfan »

Witam, mam problem od jakiegoś czasu mam w domu router ( http://www.tp-link.com.pl/products/deta ... R841N#spec ) - ten router zakupiony ale nie używam bo chyba nie da rady. Internet jakiego używam w domu to multimedia, tutaj wysyłam jaki do niego mam modem ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Thomson_SpeedTouch_330 ). Czy to prawda że jeśli bym chciał używać tego nowego tp linka, to musiałbym go wymienić na wejścia ADSL? On ma tylko Porty (4 porty) LAN 10/100Mb/s - (1 port) WAN 10/100Mb/s, jeśli możecie to wejdźcie na te linki co podesłałem i zobaczcie. Pozdro,.

[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2013-08-28, 10:00 ]
To nie podwórko, na tym forum stosujemy się do zasad pisowni. Zdania rozpoczynamy wielką literą, ale tylko jedną nie dwiema. Poprawa literówek, interpunkcji i linków na klikalne. Zainstaluj słownik!
Ostatnio zmieniony 2013-08-28, 08:57 przez icedfan, łącznie zmieniany 1 raz.
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: TP LINK

Post autor: matek451 »

Faktycznie masz problem ponieważ ten Thomson ma wyjście USB i nie połączysz go z WAN Tp-Linka.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

icedfan pisze:Czy to prawda że jeśli bym chciał używać tego nowego tp linka, to musiałbym go wymienić na wejścia ADSL?
Wejść wymienić się nie da, tylko cały router. Ewentualnie możesz dokupić modem ADSL z gniazdem Ethernet.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
icedfan
Początkujący użytkownik forum

Post autor: icedfan »

oznacza to że muszę zmienić ten router, mam w domu tablet-a, laptopa, i stałe łącze. Wszystko by było tylko ten router jest na wejście wan a nie ADSL tak? :-P czyli szukać routera z wejściem ADSL
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

icedfan pisze:mam w domu tablet-a, laptopa.
Nie ma znaczenia - mozesz miec jeszcze pasa, kota i swinke morska.
icedfan pisze:i stałe łącze.
xDSL - dlatego potrzebujesz sprzet z wbudowanym modemem xDSL. Wazne jest, zeby mial ten sam annex co twoj dostawca.
icedfan pisze:Wszystko by było tylko ten router jest na wejście wan a nie ADSL tak?
Przeciez juz to napisano.... :facepalm:
Nie pomagam na PW.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Spytaj w Multiimedii czy nie mogli by wymienić Ci tego Thomsona na modem z wyjściem LAN. Jeśli nie to tańszą opcją zakup modemu ADSL z wyjściem ETHERNET( RJ45).
ODPOWIEDZ