Play i Plus w telefonie z dual sim
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Play i Plus w telefonie z dual sim
Witam,
Zamierzam kupić telefon z możliwością umieszczenia dwóch kart sim i dlatego mam pytanie jak to jest w praktyce z działaniem. Posiadam numer w plusie na kartę oraz internet w play i chciałbym używać tak, aby z numeru plusa tylko dzwonić a że w playu mam abonament to wyrobię dodatkową kartę za 5zł i mieć internet. Czy jest taka możliwość, aby podczas połączeniu z internetem zawsze łączenie było wyłącznie z karty play?
Zamierzam kupić telefon z możliwością umieszczenia dwóch kart sim i dlatego mam pytanie jak to jest w praktyce z działaniem. Posiadam numer w plusie na kartę oraz internet w play i chciałbym używać tak, aby z numeru plusa tylko dzwonić a że w playu mam abonament to wyrobię dodatkową kartę za 5zł i mieć internet. Czy jest taka możliwość, aby podczas połączeniu z internetem zawsze łączenie było wyłącznie z karty play?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Play i Plus w telefonie z dual sim
Zalezy od telefonu. W wiekszosci ustawiasz z ktorej karty ma byc realizowane polaczenie z netem.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Jeśli ktoś może polecić jakiś sprawdzony model telefonu, który dobrze spisuje się z dwiema kartami to proszę o napisanie.
Osobiście zastanawiałem się nad jakąś tanią nokią ale wolę aby ktoś mi doradził w wyborze.
Osobiście zastanawiałem się nad jakąś tanią nokią ale wolę aby ktoś mi doradził w wyborze.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Galaxy S Duos (gt-s7562) - pomijajac ze android jest ochydny.
Nie pomagam na PW.
-
- Guru bezprzewodowy
Jeśli jesteś w zasięgu UMTS900 w Play to musisz kupić coś dual-sim z jego obsługą . Na rynku jest wiele telefonów z dwurdzeniowymi lub czterordzeniowymi prockami. Popatrz na Allegro na te duale z obsługą Aero2. Sam zamówiłem u Chińczyka na AliExpress Lenovo A820 z MTK6589 za 140$ do BDI Aero2. Czekam na przesyłkę. Inny wart zainteresowania to ZTE V987. Koszt ok.230$.
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Eksperymentuję już z czwartym dualsimowcem, i jedyne co do tej pory odkryłem to jest to że chyba nie ma dobrych/zadowalających fonów z takim gadżetem. I jeżeli już jesteś zdecydowany to raczej chyba Nokia, bo dualsim w parze z Androidem to sporo problemów. Pytanie tylko czy w Nokii ich nie ma..?cintal pisze:Jeśli ktoś może polecić jakiś sprawdzony model telefonu, który dobrze spisuje się z dwiema kartami to proszę o napisanie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A konkretnie?trybun pisze:to sporo problemów
Nie pomagam na PW.
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Cała masa programów z Google Play nie jest kompatybilna z telefonami wyposażonymi w układ dualsim. Choćby takie do sms/mms-owania. Podkradanie środków przez połączenia z netem z karty którą ma się zaznaczoną jako tylko do rozmów i wiadomości sms. Oj mógłbym tak długo.. Jednym słowem - z czystym sumieniem odradzam zakup telefonu z systemem dualsim... Swoje zdanie opieram na osobistych doświadczeniach z telefonami wyposażonymi w system Android. Jak jest z tym w aparatach firmy Nokia, to nie mam pojęcia.key pisze:
A konkretnie?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tylko ze to nie jest problem dual -sima a syfiastego softu ktory sam sobie zainstalowales.
Nie pomagam na PW.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie jest tak przypadkiem w telefonach DualSim że jeżeli nawiążemy połączenie po jednej z kart to druga przestaje być widoczna (tak przynajmniej jest w Nokii 301 DualSim). Nie sprawdzałem czy połączenie data się rozłączy jeżeli nawiążemy z drugiej karty połączenie głosowe. Żeby 2 SIMy działały równocześnie w pełnym zakresie trzeba by mieć nie zwykły DualSim a telefon z 2 pełnymi torami radiowymi (2 telefony w jednej obudowie).
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Proponowany powyzej ma dwa radia, jedno kombi (GSM/UMTS a drugie tylko GSM).
Dual Sim jest uzywane jako opis mozliwosc wlozenia dwoch kart, nie mowi nic na temat radii.
Dual Sim jest uzywane jako opis mozliwosc wlozenia dwoch kart, nie mowi nic na temat radii.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
To trzeba wpisać w ustawieniach i taka możliwość będzie, a jeśli będą jakieś kłopoty, radzę podejść do operatora.
- kris_kjk
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Też się przymierzam do tego Lenovo A820 z Aliexpress, nie przepadam za smartfonami i ich krótkiej pracy na baterii, ale najwyżej zamówię sobie z drugą baterią, wyjdzie ok. 150$.matek451 pisze:Jeśli jesteś w zasięgu UMTS900 w Play to musisz kupić coś dual-sim z jego obsługą . Na rynku jest wiele telefonów z dwurdzeniowymi lub czterordzeniowymi prockami. Popatrz na Allegro na te duale z obsługą Aero2. Sam zamówiłem u Chińczyka na AliExpress Lenovo A820 z MTK6589 za 140$ do BDI Aero2. Czekam na przesyłkę. Inny wart zainteresowania to ZTE V987. Koszt ok.230$.
Ten A820 ma dobre opinie i nie ma się co oszukiwać, za te pieniądze Samsung, SE, czy inny będzie sporo słabszym modelem (starszy Android, mniej pamięci, słabszy procesor, itd.).