Gra online na konsoli PS 3 (4) a LTE
Moderator: Moderatorzy
- scorpius
- Początkujący użytkownik forum
Gra online na konsoli PS 3 (4) a LTE
Witam, pytanie do osob z doswiadczeniem wiekszym niz moje - . potrzebuje netu glównie do grania online na konsoli. Bardzo wazny jest ping i stabilnosc. Obecnie uzywam "radiowki", ale z pingiem bywa roznie, pozatym jitter tez jest rozny. Na pingtest. net mam A - da sie grac lub B czy C - gra to mordega. Testowalem LTE, nadajnik w odleglosci okolo 1, 5 km, nawet z antena 3 db bylo ok. Dowload 50, uplad 30. ping 30 -40. na radiowce o szybkosciach moge pomarzyc, ping podobny. Uzywalem routera Dlink. po nadaniu konsoli ip, dalo sie grac, ale NAT byl "zamkniety" - cokolwwiek to znaczy. Czy uzuwajac modemu Huaweu B593 da sie uzyskac NAT otwarty w grach? WQ plus gsm moge wykupic stale IP, nie wiem czy to wazne? generalnie, czy da sie grac na LTE jak na necie z neostrady- tzn przekierowac porty, stabilnie itd... z gory dziekuje za odpowiedz.
Ostatnio zmieniony 2013-10-13, 00:23 przez scorpius, łącznie zmieniany 2 razy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Gra online na konsoli PS 3 (4) a LTE
Da się, wykup IP, przekieruj porty.scorpius pisze:Czy uzuwajac modemu Huaweu B593 da sie uzuskac NAT otwarty w grach?
Nie pomagam na PW!
- scorpius
Stale ip
Czy stale, zewnętrzne IP będzie konieczne? To dodatkowy koszt co miesiac. Jaka antena bedzie najlepsza? Czy lepiej miec kabel antena router dlugi, a ethernet krótszy, czy odwrotnie. Nimalna dl kabla antenowego okolo 9 metrów
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Już na LTE można?wojteks pisze:Da się, wykup IP, przekieruj porty.
Jeśli gra potrzebuje otwartych portów, to wystarczy zmienne, ale patrz wyżej.scorpius pisze:Czy stale, zewnętrzne IP będzie konieczne?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- scorpius
W Plus da sie wykupić. W CP pewnie też
-
- Użytkownik forum
ale po co wam NAT otwarty? Ja w kablowce tez mialem NAT zamkniety i sie gralo, tylko z tym ze nie moglem byc hostem gry. Potrzebne wam to do czegos?
-
- Stały użytkownik forum
Sorry, że się podepnę, ale w jaki sposób można wykupić w plusie zewnętrzny IP? Dotąd nie było takiej możliwości, a dodatkowo, nie widzę tego w panelu zarządzania kontem...
- scorpius
jak grasz sam to ok. Jezeli chcesz grac ze znajomymi to "otwarty" nat gwarantuje ze mozecie sie laczyc bez problemow w"party" przed gra.bartoleq pisze:ale po co wam NAT otwarty? Ja w kablowce tez mialem NAT zamkniety i sie gralo, tylko z tym ze nie moglem byc hostem gry. Potrzebne wam to do czegos?
[ Dodano: 2013-10-10, 10:43 ]
2601 - poros o stale IP. Jest dostepne. Koszt 15 pln/ miesiac.blankNaME pisze:Sorry, że się podepnę, ale w jaki sposób można wykupić w plusie zewnętrzny IP? Dotąd nie było takiej możliwości, a dodatkowo, nie widzę tego w panelu zarządzania kontem...
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zmienne jest tańsze z tego co pamiętam.scorpius pisze:2601 - poros o stale IP. Jest dostepne. Koszt 15 pln/ miesiac.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Sądzę, że potrzebne jest do postawienia serwera. Do dołączenia do istniejącego (z mojego doświadczenia) nie jest wymagane.bartoleq pisze: Potrzebne wam to do czegos?
Stałe nie jest wymagane jeśli już. Po co przepłacać, jak można wziąć zmienne.scorpius pisze: 2601 - poros o stale IP. Jest dostepne. Koszt 15 pln/ miesiac.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Zauważ że autor wątku napisał: "potrzebuje netu glównie do grania online na konsoli."YaHooo pisze:Sądzę, że potrzebne jest do postawienia serwera. Do dołączenia do istniejącego (z mojego doświadczenia) nie jest wymagane.
Nie słyszałem aby na konsoli stawiało się serwery do gier

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-10-11, 18:37 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-10-11, 17:36 przez bartoleq, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
bartoleq, nie wiem czy przypadkiem niektóre gry nie próbują się łączyć peer-to-peer, a serwer nie jest tylko potrzebny do zainicjowania połączenia. Wtedy łatwiej osiągnąć dobre warunki sieciowe.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ale konsola nie różni się chyba za bardzo od PC'ta?bartoleq pisze: Zauważ że autor wątku napisał: "potrzebuje netu glównie do grania online na konsoli."

Więc z tego wniosek, że standardowe IP raczej pozwoli na grę.bartoleq pisze: Nie słyszałem aby na konsoli stawiało się serwery do gier![]()
To brzmi logicznie i teoretycznie jest w stanie przebić się nawet przez NAT przecież.Jo_gurt pisze:a serwer nie jest tylko potrzebny do zainicjowania połączenia.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie można: http://internet.plus.pl/documents/11405 ... _clear.pdfkrystianb pisze:Już na LTE można?.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-10-13, 19:06 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-10-13, 18:06 przez bomber, łącznie zmieniany 1 raz.