Bardzo wolny internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Bardzo wolny internet
Cześć Siostra kupiła laptopa z Win 8. Mieszka u mnie i korzysta z mojego routera. Problem jest taki że u niej się strasznie strony ładują w operze. Router resetowałem i nic nie dało. Mam neta 5 mb. Test łącza na moim laptopie 5,7 mb a u niej 0,47 mb. Zainstalowałem u siebie conectify i dałem jej internet przez hotspot ale nadal ten sam problem. Test łącza pokazał identycznie to samo. Pytanie. Czy win 8 może mieć jakieś ustawione ograniczenie na odbiór transferu? Jak tak to jak można to zmienić. Może macie jakieś inne sugestie. A może to w routerze należy coś ustawić. Inne urządzenia ( telefony , konsole ) działają bez problemu. Jakby zły dział to sory proszę przenieść. Proszę o wyrozumiałość jestem słaby w tym temaciei to mój pierwszy poscik.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Bardzo wolny internet
Problem tylko na Operze? Sprawdź czy nie ma włączonej opcji Opera Turbo i czy jest zaznaczona opcja łączenia się bez proxy w ustawieniach sieciowych przeglądarki.
Windows 8 sam w sobie nie powinien ograniczać łącza.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
weteran a próbowałeś łączyć się po kablu do routera? Być może karta WiFi jest uszkodzona, albo ma jakąś złą konfigurację.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
YaHooo pisze:weteran a próbowałeś łączyć się po kablu do routera? Być może karta WiFi jest uszkodzona, albo ma jakąś złą konfigurację.
ja.michal pisze:Problem tylko na Operze? Sprawdź czy nie ma włączonej opcji Opera Turbo i czy jest zaznaczona opcja łączenia się bez proxy w ustawieniach sieciowych przeglądarki.
Zmiana opery na chrome i odinstalowanie mcafee pomogło. AV zżerał 90 % procka. Wstyd mi że nie wpadłem na to odrazu żeby sprawdzić procesy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Oj tak. Miałem podobny problem z Avastem kiedyś tam.weteran pisze:odinstalowanie mcafee pomogło. AV zżerał 90 % procka.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Cóż, czasem się zapomina o najprostszych rzeczachweteran pisze:AV zżerał 90 % procka. Wstyd mi że nie wpadłem na to odrazu żeby sprawdzić procesy.

Pozdrawiam YaHooo