Po zastosowaniu przedłużki, lampka od modemu pali się cały czas na niebiesko, ale internet nie działa <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>.
Moderator: Moderatorzy
Po pierwsze jakie są odległości pomiędzy routerem a urządzeniem klienckim?NOA pisze:wi-fi raz łączy raz nie, zrywa połączenie
Zrywa połączenie w tym samym pomieszczeniu co router, nawet jak siedzę blisko routera to połączenie nie jest stabilne. Szerokość kanału ustawiona na 20 Mhz.Po pierwsze jakie są odległości pomiędzy routerem a urządzeniem klienckim?
W moim przypadku korzystanie z wifi na MR3420, ale V2, z openWRT Gargoyle_pl 1.5.9.6 nie sprawia żadnych problemów. Sterowniki zawarte w Gargoylu są stabilne i dopracowane, nie to stanowi problem. Jeśli zrywa połączenie wifi w tym samym pomieszczeniu to tak jak pisałem, najczęściej problem leży po stronie dużej ilości sieci w okolicy. Jeśli jednak masz czysto w eterze, to może być problem techniczny albo z radiem routera, albo urządzenia klienckiego. To łatwo sprawdzić łącząc router z innym klientem lub tego klienta sprawdzić na innej sieci. Czasami też może zakłócać inne urządzenie np. bluetooth, klawiatura bezprzewodowa itp., które tez pracują na częstotliwości 2,4GHz. To pasmo jest bardzo wąskie a ostatnio bardzo popularne i niestety robią się problemy, zwłaszcza w miastach, w blokach.NOA pisze:powrót do orginalnego oprogramowania routera, sprawiało że połączenie było stabilne
NOA pisze:Na komputerze też zrywa, dopiero jak wyjmę modem i ponownie podłącze to jest ok.
Jak kupiłeś konektor w Cybertechu, to dzwonisz do nich, powołujesz się na to co kupiłeś, zamawiasz antenę z kablem i końcówką pasującą do konektora, który u nich kupiłeś i Ci dorobią. U nich nie ma problemu z zamówieniem indywidualnym, o czym sam się przekonałeś kupując konektor. Zrobią dla każdej anteny, jaką u nich zamówisz:ATK (10 czy 20) lub panel na 2100.NOA pisze:czy ten konektor co ostatnio u nich kupiłem, będzie pasował pod tą antenę, czy przychodzi tam już inny?
Wg mapy zasięgu CP masz internet z nadajnika w Pszczółkach, ponad 10km, to raczej lepsza by była ATK-20, wg mnie.NOA pisze:Mieszkam w Trąbkach Wielkich, w Pomorskim