wypowiedzenie umowy play online

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wlodek955
Początkujący użytkownik forum

wypowiedzenie umowy play online

Post autor: wlodek955 »

Witam . Zwracam się z prośbą o pomoc . 11 marca wygasa mi umowa z play (internet) . Mój okres rozliczeniowy jest podany od 1 do ostatniego dnia miesiąca . Jaką ja mam datę podac na wypowiedzeniu aby wszystko było tak jak należy ?
linkilink
Użytkownik forum

Re: wypowiedzenie umowy play online

Post autor: linkilink »

witam
podejdź do punktu play udzielą tobie informacji o dacie zakończenia umowy
wypowiedzenie z( zachowaniem 1miesięcznego terminu wypowiedzenia) zostaw w punkcie play
weź ksero wypowiedzenia z potwierdzeniem (pieczątka) że zostało przyjęte
co jakiś czas sprawdź w BOK play czy wypowiedzenie wpłynęło do systemu

osobiście miałem problem z rozwiązaniem umowy w play
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

Tak jak w powyższym poście,najlepiej byłoby udać się do salonu Play i tam załatwić sprawę Z tego co wiem,to wypowiedzenie umowy musi nastąpić na 30 dni przed ostatnim okresem rozliczeniowym.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Easy-Wifi pisze:wypowiedzenie umowy musi nastąpić na 30 dni przed ostatnim okresem rozliczeniowym.
Najpóźniej. Bo bardzo często zdarza się, że operator zaczyna liczyć te 30 dni od początku okresu rozliczeniowego który się zacznie po złożeniu wymówienia. Tak liczy np. Plus.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

YaHooo pisze:Tak liczy np. Plus.
Chyba wszyscy tak liczą, od wypowiedzenia musi minąć 1 pełny okres rozliczeniowy.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

wojteks pisze: Chyba wszyscy tak liczą, od wypowiedzenia musi minąć 1 pełny okres rozliczeniowy.
Być może tak jest. Miałem do czynienia tylko z Plusem. O reszcie się wolałem nie wypowiadać.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
R Mad
Stały użytkownik forum

Post autor: R Mad »

Witam. Jak wypowiedzieć umowę, która przeszła na czas nieokreślony? Otóż ponad rok temu podpisałem umowę na Play Online (na okres 12 miesięcy) i skończyła się ona w czerwcu minionego roku. Potem zapewne przeistoczyła się w taką na czas nieokreślony, ale teraz gdy mam więcej czasu chciałbym to uporządkować, wysłać wypowiedzenie i powalczyć o lepsze warunki. Czy wypowiedzenie umowy opiewającej na czas nieokreślony trzeba sformułować inaczej? Może ktoś podrzuci na szybko jakiś wzór? Pozdrawiam.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Normalne wypowiedzenie.

Piszesz coś w stylu, że wypowiadasz umowę nr/nr telefonu na podstawie Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych i ewentualnie regulaminu swojej promocji z zachowaniem terminu wypowiedzenia. Wysyłasz poleconym z potwierdzeniem odbioru i już.

Możesz też pójść do punktu i złożyć u nich wypowiedzenie. Wtedy tylko generują dokument z twoimi danymi i się podpisujesz. Jeden egzemplarz jest dla ciebie.
cintal
Stały użytkownik forum

Post autor: cintal »

Witam,

Na początku stycznia kończy mi się umowa na internet w Play i dlatego mam kilka pytań.

1. Czy warto jest złożyć wypowiedzenie aby uzyskać lepsze warunki (aktualnie mam prędkość 4mb a limit miesięcznu 15gb) i to samo teraz jest w ofercie
2. Ponoć można trzy miesiące przed końcem umowy podpisać nową umowę i w takim przypadku stara już wygasa i obowiązuje nowa?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

cintal pisze: 1. Czy warto jest złożyć wypowiedzenie aby uzyskać lepsze warunki (aktualnie mam prędkość 4mb a limit miesięcznu 15gb) i to samo teraz jest w ofercie
Zawsze warto zaryzykować. Możesz poczytać na forum co inni dostali składając wypowiedzenie.
cintal pisze: 2. Ponoć można trzy miesiące przed końcem umowy podpisać nową umowę i w takim przypadku stara już wygasa i obowiązuje nowa?
Zazwyczaj jest tak, że stara umowa wygasa. Jednak warto sprawdzić na umowie. To będzie w niej zawarte.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Propozycje , które dostajesz to lipa. Z reguły proponują przedłużenie na warunkach tylko SIM jak dla klientów z ulicy. Sam dostałem z T-Mobile propozycję jeszcze gorszą( nowi na 12m-cy, mi zaproponowali to samo na 15) Grzecznie podziękowałem i posłałem wymówienie. To taka moja "tradycja" od 5 lat w stosunku do operatorów internetowych i TV Sat. To jedyna skuteczna metoda na rabat, nawet do 50%. Oczywiście trzeba być twardym w negocjacjach z DUK i podpierać się radami z forum. Oni szukają frajerów już na 3 m-ce przed końcem umowy , nie daj sie złapać, ślij wypowiedzenie. Oczywiście zaznacz, że składasz z końcem obecnej umowy.

[ Dodano: 2013-10-13, 21:39 ]
Nic nie ryzykujesz , zawsze możesz wziąć tylko SIM na rok na warunkach, które masz. Łaski Ci nie robią.Lepiej ich dymać niż być dymanym :)
Speedstar
Stały użytkownik forum

Post autor: Speedstar »

Ja złożyłem wypowiedzenie na Play online miesiąc przed końcem miałem 15 GB/4 Mbity za 60 zł. Bok zaproponował mi 15+3 GB/ 4 Mbity za 40 zł też na rok. OcZywiście modem miałem swój. No i zostałem.
Ogólnie nie jest źle u mnie prędkości od 2-4 Mbita często koło 4Mbity no i ping często widuje w okolicach 40 ms co uważam za dobry rezultat.
johanson321
Początkujący użytkownik forum

Post autor: johanson321 »

Ja złożyłem wypowiedzenie i wtedy zaproponowali mi 15+3 GB, 4Mb/s , na rok za 40zł.
Ale po intensywnych kampaniach reklamowych w TV mają już ponad 10mln klientów, a infrastrukturę sprzed kilku lat i np w Warszawie Play online to udręka, czasem trudno sie nawet zalogować.
To nie ta firma co kilka lat temu, inne priorytety. Teraz wysysają kasę , ile się da.
Ja nie przedłużam umowy z nimi, bo jest coraz gorzej. Czasem lepiej chodzi Aero2 niż Play.
Jeżeli ktoś ciągnie z nieobciążonego nadajnika to jest dobra oferta, ale coraz więcej klientów Play online nie przedłuża umów. Może to ich czegoś nauczy, a może nie.
A może chcą zrobić dobry wynik finansowy, bo firma idzie na sprzedaż ?
bomber
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bomber »

Wypowiedzenie można złożyć zaraz po zawarciu umowy, należy zawrzeć tylko klauzulę wypowiadam z dniem ... Aby określić ten dzień należy po prostu przeczytać odpowiednie zapisy w umowie. W każdej mogą być inne. Przyznam, że nieco witki mi opadły jak czytałem niektóre z tych porad. Wydaje mi się, że trochę prościej jest przeczytać i zrozumieć dwa zdania w umowie niż wybierać się po ich interpretację do salonu...
cintal
Stały użytkownik forum

Post autor: cintal »

Net chodzi mi rewelacyjnie bo cały czas trzyma prędkość 4Mb/s nawet wieczorami jak sieć jest najbardziej obciążona.

Pomimo to chyba jednak zdecyduje się na wypowiedzenie umowy i zobaczę czy przedstawią jakaś lepszą propozycję.
ODPOWIEDZ