Podłączenie 2 komputerów z systemem Mac i 1 z Windows XPSP2

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Andhappy
Początkujący użytkownik forum

Podłączenie 2 komputerów z systemem Mac i 1 z Windows XPSP2

Post autor: Andhappy »

Witam!!!Jestem nowy na forum i znajomość moja w temacie sieci WiFi jest mierna dlatego też proszę o pomoc.Internet ma być dostarczony za pomocą TV kablowej ASTER czyli rozumiem że będzie jakiś modem z wyjściem RJ45.Problem jest następujący z tego łącza <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> będą 3 komputery kazano mi zakupić ruter WiFi a ja <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> pojęcia jaki odbiór internetu przez te 3 komputery ma być bezprzewodowy brak możliwości okablowania,dodatkowo jest jeszcze taka sytuacja że 2 komputery to Apple z systemem Mac a jeden to PC z Win XP SP2.Oba APPle mają a/b/g WiFi a PC nie co trzeba dokupić jaki router i odbiornik WiFi do PC i jak to wszystko skonfigurować;Jeśli ktoś mieszka w Warszawie i mógłby pomóc osobiście proszę o kontakt [email protected]
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Podłączenie 2 komputerów z systemem Mac i 1 z Windows XP

Post autor: zDaleKi »

Andhappy pisze:PC nie co trzeba dokupić jaki router i odbiornik WiFi do PC i jak to wszystko skonfigurować
Co kupić, to zależy od zasobności portfela.
Jako ruter ja bym wybrał Linksya WRT 54 GL, do internetu lepszego nie trzeba ;) karta do PC w zasadzie większość powinna być dobra (G/B).
A jak skonfigurować jest na Forum w FAQ, dziś nawet podawałem do tych tematów linki.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ