Podłączenie 2 komputerów z systemem Mac i 1 z Windows XPSP2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Podłączenie 2 komputerów z systemem Mac i 1 z Windows XPSP2
Witam!!!Jestem nowy na forum i znajomość moja w temacie sieci WiFi jest mierna dlatego też proszę o pomoc.Internet ma być dostarczony za pomocą TV kablowej ASTER czyli rozumiem że będzie jakiś modem z wyjściem RJ45.Problem jest następujący z tego łącza <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> będą 3 komputery kazano mi zakupić ruter WiFi a ja <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> pojęcia jaki odbiór internetu przez te 3 komputery ma być bezprzewodowy brak możliwości okablowania,dodatkowo jest jeszcze taka sytuacja że 2 komputery to Apple z systemem Mac a jeden to PC z Win XP SP2.Oba APPle mają a/b/g WiFi a PC nie co trzeba dokupić jaki router i odbiornik WiFi do PC i jak to wszystko skonfigurować;Jeśli ktoś mieszka w Warszawie i mógłby pomóc osobiście proszę o kontakt [email protected]
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Podłączenie 2 komputerów z systemem Mac i 1 z Windows XP
Co kupić, to zależy od zasobności portfela.Andhappy pisze:PC nie co trzeba dokupić jaki router i odbiornik WiFi do PC i jak to wszystko skonfigurować
Jako ruter ja bym wybrał Linksya WRT 54 GL, do internetu lepszego nie trzeba

A jak skonfigurować jest na Forum w FAQ, dziś nawet podawałem do tych tematów linki.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.