Access Point TL-WA801ND i Router TL-WR740N

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kuba2310
Początkujący użytkownik forum

Access Point TL-WA801ND i Router TL-WR740N

Post autor: kuba2310 »

Jestem tu nowy witam wszystkich serdecznie i proszę o radę

Access Point TL-WA801ND i Router TL-WR740N problem z poprawnym pracą

Access Point TL-WA801ND z podłączoną anteną zewnętrzną yaga ustawiany na tryb klient następnie podłączony przewodem z Routerem TL-WR740N po kilku lub kilkudziesięciu minutach pracy zwalnia i po chwili znika z niego sygnał całkowicie i w sieci nie ma Internetu wszystko wraca do normy jeśli na moment wyłączam Access Pointa i go po chwili ponownie uruchomię ale po chwili znowu prędkość drastycznie spada aż do całkowitego zaniku Internetu w sygnale który mój router rozsyła do mojego komputera .

Dla tego też szukam rady jak pozbyć się mojego problemu bo musze się przyznać że z sieciami wifi nie miałem wiele do czynienia i jedyne co mi przychodzi do głowy to problem ze zbyt dużą ilością pakietów przychodzących na Access Pointa które powodują taką o to sytuację bo kiedy tylko przeglądam strony wszystko jest dobrze przez kilkanaście minut a kiedy zacznę pobierać jakiś większy plik wszystko w mgnieniu oka się chszani dodam jeszcze ,że sygnał sieci której mój Access Point jest klientem ma około 20 do 25 db.

I teraz pytanie zbyt duża ilość pakietów przychodzących na Access Pointa jest przyczyną ? I jeśli tak to czy można jakoś poprawnie skonfigurować moje urządzenia by problem zniknął czy może popełniłem jakiś błąd przy konfiguracji ?
ODPOWIEDZ