Neostrada - kilka pytań
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Neostrada - kilka pytań
Witam.
Mam kilka pytań odnośnie internetu stacjonarnego od Neostrady (Neostrada do 10 Mb/s).
Słyszałem, że są jakieś problemy z prędkością pobierania ale czy są jakieś problemy, które przeszkadzają w graniu w gry online? (gram dużo w CS 1.6 i League of Legends).
Czy bardzo często zdarzają się problemy związane z dużym pingiem w grach albo rozłączaniem ?
Z niecierpliwością czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mam kilka pytań odnośnie internetu stacjonarnego od Neostrady (Neostrada do 10 Mb/s).
Słyszałem, że są jakieś problemy z prędkością pobierania ale czy są jakieś problemy, które przeszkadzają w graniu w gry online? (gram dużo w CS 1.6 i League of Legends).
Czy bardzo często zdarzają się problemy związane z dużym pingiem w grach albo rozłączaniem ?
Z niecierpliwością czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Neostrada - kilka pytań
Wszystko zależy od konkretnego miejsca a nawet od konkretnego podłączenia, także nie sposób Ci na to pytanie odpowiedzieć rzeczowo.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Moim zdaniem nie powinieneś mieć aż takich problemów przez prędkość pobierania. Gry online nie wymagają jakichś mega-przepustowości. Z mojego doświadczenia wynika, że 1Mb/s wystarczy w zupełności. Gry są bardziej wrażliwe na pingi. Sam nie posiadam Neostrady, ale duża część znajomych tak. Nie narzekają za bardzo, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Możesz mieć słabe parametry linii i będziesz mieć problemy.stempien97 pisze:Słyszałem, że są jakieś problemy z prędkością pobierania ale czy są jakieś problemy, które przeszkadzają w graniu w gry online?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak w ogóle to od ok. 4 lat mam Orange FreeDom (z czego przez 3 lata było 1MB, a potem podnieśli mi do 6) do tej pory działał rewelacyjnie. Na 4 lata może tylko 1 dzień nie miałem połączenia.
Posiadam Router TP-LINK W8910G.
Posiadam Router TP-LINK W8910G.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to można domniemywać, że dalej nie powinieneś mieć kłopotów. Ale na 100% nie będzie to pewne nigdy. Może warto zamówić technika. Przyjedzie sprawdzi sygnał i wtedy może będzie coś więcej wiadomo.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja bym nie przechodził z freedoma na neo z DLM poczytaj np tutaj czy tutaj albo tutaj o tym,że puszczają to do 10 często gęsto w G.DMT zamiast ADSL2+ co czyni to usługą do 7-8,a nie 10 nie wspominając
Trzymaj się tego freedoma,albo przejdź jak jesteś w zasięgu na LLU Netii, oni na LLU DLMa nie mają.
A tak to możesz się obudzić nagle z tym,że na Neo będziesz miał np 3 Mb/s podczas gdy w freedomie miałeś cały czas 6 i nie będziesz mógł tego zareklamować:)

A tak to możesz się obudzić nagle z tym,że na Neo będziesz miał np 3 Mb/s podczas gdy w freedomie miałeś cały czas 6 i nie będziesz mógł tego zareklamować:)
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie da się, Orange Freedom się kończy i nie można już przedłużyć.bdkacz pisze:Ja bym nie przechodził z freedoma na neo
Nie pomagam na PW!
-
Ale można zostać na czasie nieokreślonym z cenami jak na określony. Znajoma już chyba drugi rok tak leci
Tak samo jest z tym WLRem który kiedyś mieli to się orange stacjonarny zwało bodajże. We freedomie jest jak w Netii,że po przejściu na nieokreślony ceny zostają promocyjne, nie tak jak w Neo,że dostajesz rachunek na trzycyfrową kwotę 
Jest na to nawet regulamin klik
No chyba,że Orange planuje wypowiedzieć klientom umowy tak, jak to zrobiła w przypadku telefonii NMT450

Jest na to nawet regulamin klik
No chyba,że Orange planuje wypowiedzieć klientom umowy tak, jak to zrobiła w przypadku telefonii NMT450

- wojteks
- *** Administrator ***
Pewnie można, ja przeszedłem i nie narzekam, mam synchronizację 12Mbps down i 1080kbps up w adsl2+ (była na początku gorsza, niecałe 9.8Mbps na 960kbps ale ostatnio się coś poprawiło). Od samego początku neo 10 mam na sztywno ustawioną w routerze modulacje adsl2+.bdkacz pisze:Ale można zostać na czasie nieokreślonym
Nie pomagam na PW!
-
Zacznijmy od tego jakie masz tłumienie
Jak masz niskie to pewnie,że DLM Ci nie doskwiera,ale jak ktoś ma >25dB i/lub do tego linie napowietrzną to się może lekko zdziwić jak mu z 6 mega,które miał przez x lat zostanie np 1,5 i będzie musiał z tym żyć
Poczytajcie oficjalne forum orange - ostatnie 10 tematów w dziale neo jest praktycznie tylko o tym jak DLM obcina, albo jak ludziom"cudownie" poznikała modulacja ADSL2+