Miejscowosc : Kolonia-Klew , prosze o szybka porade bo mam czas do poniedzialku

Prosze o szybką pomoc , z Gory dziekuje

Moderator: Moderatorzy
matek451 Dobrze Ci mówi. Nie bierz tej anteny którą Ci próbuje wcisnąć ta babka ze salonu plusa bo będziesz miał z nią same problemy. Konsultantka próbuje na Tobie zarobić prowizje. Bo jej płacą za to co sprzeda. A Ty będziesz miał dodatkowe tylko koszty bo tą antenę ATK10 czy ATK20 i tak będziesz musiał kupić jeśli chcesz korzystać z UMTS900. Ja bym Ci proponował pozostać w T-mobile i wycelować antenę kierunkową na tego BTS-a z Fałkowa. Lub przejście do orange bo możesz zgarnąć 15 zeta zniżki na abonament. Tylko że umowa musiała by być na Twojego ojca. Jeśli się byś zdecydował na Orange to antenę kierunkową wyceluj na miejscowość Czermno. Bo w tej miejscowości Orange ma swój nadajnik który ma umts900. Czermno jest dalej od Fałkowa. Ale też będzie szło złapać zasięg na dobrej antenie. A tym co opowiada ta pseudo specjalistka ze salonu Plusa się nie sugeruj bo po prostu Cię prowadzi na minę. Pozdrawiam.matek451 pisze:Masz 130 zł za dużo to sobie weź antenę z salonu Plusa. Potrzebujesz wątpliwa ozdobę na dom proszę bardzo
. Bo może ona służyć do wszystkiego tylko nie do internetu mobilnego. Powtórzę kolejny raz anteny z salonu to dno i 2 metry mułu. Nie słuchaj tych pseudofachowców z Plusa, oni sprzedadzą ci wszystko. Bo od tego są i za to im płacą. Ich wiedza o zagadnieniach technicznych jest zerowa
. Z nimi się nie rozmawia na takie tematy. Bierz tylko modem, a działanie sieci sprawdź z modemem na zewnątrz ewentualnie w pobliżu BTS-ów , o których pisałem. Po wyborze sieci i podpisaniu stałej umowy dobierzemy antenę. Nie napisałeś co z umową z T-Mobile? Na modemie wymusisz za pomocą Mobile Partnera tylko 3G i w twojej lokalizacji połączy się z BTS UMTS900 Aero2, w poblizu nie ma UMTS2100Plusa. Podobnie z T-Mobile i Orange.