Witajcie.
Szukam niedrogiego modemu do lampa, takie rozwiazanie tymczasowe
Powiedzcie czy mozna cos uzywanego, sensownego <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> do 50/60 zl,
tak zeby wyciagal ok 2 MB. A moze lepiej zastosowac jakis telefonik z modem - bedzie bardziej czuly i niezawodny. Co doradzacie ?
dzieki.
Ps. probowalalem na kumpla fonie nie najswiezszej mlodosci i radzil sobie 1-1.5Mb
ale mowil mi ze mod na usb lepiej powinien mi dzialac. czy to prawda ?
modem czy telefon do laptopa ? co bardziej czule
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: modem czy telefon do laptopa ? co bardziej czule
Ogólnie lepiej kupić modem niż korzystać z telefonu. Istotne w jakiej sieci i lokalizacji chcesz korzystać z neta.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: modem czy telefon do laptopa ? co bardziej czule
W zasadzie trudno to porównać. Jednak telefon może szybko paść od pracy jako modem. Bo nie jest przystosowany do ciągłej pracy. Ja osobiście wolałbym nawet najtańszą używkę niż telefon. Jest to po prostu dla mnie wygodniejsze.ruhzc000 pisze: ale mowil mi ze mod na usb lepiej powinien mi dzialac. czy to prawda ?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)