@ dobra już wiem głupie pytanie

Moderator: Moderatorzy
Chodziło mi coś podobnego po głowie ale Pani twierdziła że nie da się, ale się da inne super oferty z urządzeniem podobne do Twojej, niestety zanim skończyła opowiadać o jej zaletach zdążyłem to przekalkulować i poprosić o konkretną ofertę bez urządzenia gdyż jestem w pracy i nie mam czasu na rozmowę. Dostałem więc to co chciałem.blade1230 pisze:Oferta świetna, Dostałeś 80% rabatu z 89.90 zł. Orientujesz się może czy dało rade wynegocjować 70 gb za 45 zł?
Orientujecie się może co czy z takim abo jaki będę miał teraz na Free Net 17,98zł. (umowa zapisana jest na ofertę za 89,90zł a dalej jest przyznany rabat) przejdzie Orange Combo?ja.michal pisze:Dobrze widzę czy w regulaminie, który obowiązuje od jutra dla Orange Free Net, w opcjach bez modemu również działa rabat Orange Combo?
Orange Combo działa jeśli zobowiązanie wynosi minimum 39 zł dla danej umowy.grzesiek87 pisze:Orientujecie się może co czy z takim abo jaki będę miał teraz na Free Net 17,98zł. (umowa zapisana jest na ofertę za 89,90zł a dalej jest przyznany rabat) przejdzie Orange Combo?
Mam w jeden telefon w Orange na który kończy się umowa...
Ciekawe czy tak będzie za dwa lata jak mi się umowa skonczymatek451 pisze:rabaty nawet 80% plus 40% większe limity przy umowach dwuletnich bez sprzętu
Większość to się jeszcze dusi na radiówce bo jest jeszcze dość popularna choć jest wolna wieczorami jak żółw Co "inteligentniejsi" przeszli na neostradę 20Mb/s Słyszałem że nowy lokalny operator ma kłaść następny kabel więc pewnie też trochę złapie klientówmatek451 pisze:U ciebie pewnie większość jeszcze jedzie na CDMA w Orange
ja.michal, wziął teraz taką umowę więc cała nadzieja w nimmatek451 pisze:Trzeba by spróbować, może ktoś weźmie taką umowę i wypowie po 5 m-cu
Ale jak masz prawie pół roku już telefon w takim Orange to można kombinować.Andrzejz78 pisze:Wątpię żeby to przeszło przy świeżym kliencie i tak krótkiej umowie
Różnie bywa. U fioletowego na gorsze się zmieniło. Możliwe, ze tutaj będzie podobna taktyka czyli nałapać i potem trzymać.Andrzejz78 pisze: Jedynie dwa lata to trochę jest i może się wiele zmienić Oby nie na gorsze![]()
Andrzejz78 pisze:
ja.michal, wziął teraz taką umowę więc cała nadzieja w nim![]()
Po tych moich perypetiach ze wznowieniem na telefon, to byłem zły za oszustwo przedstawiciela Orange. Ale przyznam się, że tak naiwnie pomyślałem sobie, że może ta telemarketerka zwyczajnie pomyliła się oferując za dużo i ratowała się oszustwem, żeby dzieci nie były głodne jak ją wywalą z roboty. Oj naiwny ja, naiwny...Mietek5 pisze:Teraz w kwestii samego wybory oferty, to niby miało być tak jak piszecie. Coś tam lepiej przy wznowieniu (w warunkach bez modemu i na 2 lata). Tak uzgodniłem z taką tam telemarketerką, oferta nawet owszem, owszem - miało byc 21 GB + noce za 32,- tylko, że fakturę mi wystawili na 63,- czyli w sumie to jeszcze drożej niż w ofercie standardowej.
Dostałem właśnie sms o wysłaniu do mnie nowej umowy.matek451 pisze:Wypowiedz umowę z Orange... Działem Utrzymania. Ich oferty sa dużo korzystniejsze od tych ze strony i BOK... Nigdzie nie uzyskasz korzystniejszej umowy od tej z DUK w Orange.
Ja postąpiłem w ten sposób. W ub roku wziąłem OF49 plus modem za 1pln na 6 miesięcy, teraz wypowiedziałem umowę i otrzymałem propozycję OF89,90 z 80% rabatu czyli 17,98 na 2 lata z pakietem 35GB. Szczegóły w wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=477485matek451 pisze:Brałeś oczywiście bez sprzętu?Ja próbowałbym wziąć ze sprzętem na 6 m-cy np z jakimś tanim modemem za 1 zł i wypowiadał po 5 m-cach i później to przedłużenie na dwa lata z tym rabatem i limitem. Ot taki cwany myk. Suma sumarum to ten sam chwyt co w Plusie i umowie na czas nieoznaczony. Pieć miesięcy płacisz drożej a później dwa lata masz za 20%. Czysty zysk.