Przedłużyć Orange czy inny operator?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Donvito
Początkujący użytkownik forum

Re: Przedłużyć Orange czy inny operator?

Post autor: Donvito »

O co chodzi z tym combo??
@ dobra już wiem głupie pytanie :)
grzesiek87
Użytkownik forum

Post autor: grzesiek87 »

blade1230 pisze:Oferta świetna, Dostałeś 80% rabatu z 89.90 zł. Orientujesz się może czy dało rade wynegocjować 70 gb za 45 zł?
Chodziło mi coś podobnego po głowie ale Pani twierdziła że nie da się, ale się da inne super oferty z urządzeniem podobne do Twojej, niestety zanim skończyła opowiadać o jej zaletach zdążyłem to przekalkulować i poprosić o konkretną ofertę bez urządzenia gdyż jestem w pracy i nie mam czasu na rozmowę. Dostałem więc to co chciałem.
ja.michal pisze:Dobrze widzę czy w regulaminie, który obowiązuje od jutra dla Orange Free Net, w opcjach bez modemu również działa rabat Orange Combo?
Orientujecie się może co czy z takim abo jaki będę miał teraz na Free Net 17,98zł. (umowa zapisana jest na ofertę za 89,90zł a dalej jest przyznany rabat) przejdzie Orange Combo?
Mam w jeden telefon w Orange na który kończy się umowa...

Mała odskocznia od tematu.
Nowa umowa podpisana, przyszła też nowa karta, starą dezaktywowali, wrzuciłem więc nową, niestety profil GSM będzie aktywany dopiero za 3 tygodnie wraz z nowym okresem rozliczeniowym.
Przed chwilą sprawdziłem sobie speedtesta mojego CDMA i jak na złość...
Obrazek
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

grzesiek87 pisze:Orientujecie się może co czy z takim abo jaki będę miał teraz na Free Net 17,98zł. (umowa zapisana jest na ofertę za 89,90zł a dalej jest przyznany rabat) przejdzie Orange Combo?
Mam w jeden telefon w Orange na który kończy się umowa...
Orange Combo działa jeśli zobowiązanie wynosi minimum 39 zł dla danej umowy.
bistro

Post autor: bistro »

orange ma teraz dobrą ofertę z rabatem 30% oczywiście. i do tego najniższe ceny telefonów
Awatar użytkownika
kill649
Stały użytkownik forum

Post autor: kill649 »

Tylko ta oferta ze zniżką 30% nie dotyczy Free Net.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Dotyczy też FreeNet. Rabaty 30% plus limity większe o 40% w ofertach ze sprzętem na dwa lata. Oraz rabaty nawet 80% plus 40% większe limity przy umowach dwuletnich bez sprzętu. Oczywiście dla klientów przedłużających umowę po wcześniejszym złożeniu wypowiedzenia i kontakcie z DUK.
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

matek451 pisze:rabaty nawet 80% plus 40% większe limity przy umowach dwuletnich bez sprzętu
Ciekawe czy tak będzie za dwa lata jak mi się umowa skonczy :)
matek451
Guru bezprzewodowy

Brałeś oczywiście bez sprzętu?Ja próbowałbym wziąć ze sprzętem na 6 m-cy np z jakimś tanim modemem za 1 zł i wypowiadał po 5 m-cach i później to przedłużenie na dwa lata z tym rabatem i limitem. Ot taki cwany myk. Suma sumarum to ten sam chwyt co w Plusie i umowie na czas nieoznaczony. Pieć miesięcy płacisz drożej a później dwa lata masz za 20%. Czysty zysk.
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Wątpię żeby to przeszło przy świeżym kliencie i tak krótkiej umowie
Z drugiej strony 30zł to nie pieniądze jak za internet mobilny 15GB w zupelności mi wystarcza a jakby jakiś większy backup neta ;) to nocki są bez limitu Przez noc dam radę pobrać ponad 90GB więc czego więcej trzeba
Jedynie dwa lata to trochę jest i może się wiele zmienić Oby nie na gorsze ;)
matek451
Guru bezprzewodowy

Trzeba by spróbować, może ktoś weźmie taką umowę i wypowie po 5 m-cu. W Plusie na bezterminowej byli tacy co wypowiedzieli po miesiącu i dostali rabat 50%więc może i w Orange przejdzie. Polak potrafi :) Swoją drogą to przy twoich prędkościach na HSPA+DC spokojnie możesz ssać ;) Oby tak zostało, choć u mnie na CP LTE poczatkowo było 60Mb/s ale reklamy zrobiły swoje i teraz jest 20Mb/s. U ciebie pewnie większość jeszcze jedzie na CDMA w Orange. Tylko do kiedy.Ale po co martwic się na przyszłość :D
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

matek451 pisze:U ciebie pewnie większość jeszcze jedzie na CDMA w Orange
Większość to się jeszcze dusi na radiówce bo jest jeszcze dość popularna choć jest wolna wieczorami jak żółw Co "inteligentniejsi" przeszli na neostradę 20Mb/s Słyszałem że nowy lokalny operator ma kłaść następny kabel więc pewnie też trochę złapie klientów
Masz rację ze reklama robi swoje Dwa lata temu Plus u mnie jeszcze chodził jako tako i może bym został ale od roku sukcesywnie prędkość spadała więc nie było wyjścia
CDMA w moich stronach można powiedzieć że nie ma

[ Dodano: 2014-02-05, 21:27 ]
matek451 pisze:Trzeba by spróbować, może ktoś weźmie taką umowę i wypowie po 5 m-cu
ja.michal, wziął teraz taką umowę więc cała nadzieja w nim :hyhy:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Andrzejz78 pisze:Wątpię żeby to przeszło przy świeżym kliencie i tak krótkiej umowie
Ale jak masz prawie pół roku już telefon w takim Orange to można kombinować. :hyhy:
Andrzejz78 pisze: Jedynie dwa lata to trochę jest i może się wiele zmienić Oby nie na gorsze ;)
Różnie bywa. U fioletowego na gorsze się zmieniło. Możliwe, ze tutaj będzie podobna taktyka czyli nałapać i potem trzymać.
Andrzejz78 pisze:
ja.michal, wziął teraz taką umowę więc cała nadzieja w nim :hyhy:
:cwaniak:
Awatar użytkownika
Mietek5
Użytkownik forum

Post autor: Mietek5 »

Mietek5 pisze:Teraz w kwestii samego wybory oferty, to niby miało być tak jak piszecie. Coś tam lepiej przy wznowieniu (w warunkach bez modemu i na 2 lata). Tak uzgodniłem z taką tam telemarketerką, oferta nawet owszem, owszem - miało byc 21 GB + noce za 32,- tylko, że fakturę mi wystawili na 63,- czyli w sumie to jeszcze drożej niż w ofercie standardowej.
Po tych moich perypetiach ze wznowieniem na telefon, to byłem zły za oszustwo przedstawiciela Orange. Ale przyznam się, że tak naiwnie pomyślałem sobie, że może ta telemarketerka zwyczajnie pomyliła się oferując za dużo i ratowała się oszustwem, żeby dzieci nie były głodne jak ją wywalą z roboty. Oj naiwny ja, naiwny... :facepalm:
Teraz co tu piszecie, to widzę czarno na białym, że ona nie wykorzystała w ofercie nawet połowy limitu z tego co Orange może dać we wznowieniu. natomiast to, że mnie oszukali w umowie to chyba jednak po prostu taka metoda pracy. ja to odbieram jako perfidne i z premedytacją oszukiwanie klientów w poczuciu bezkarności wynikającej z ochrony takiej przestępczej działalności przez struktury Orange :szok:

Ktoś by pomyślał, że mam przesadzone odczucia? Ależ skąd!
Po miesiącu od mojej interwencji, kiedy na moim koncie abonenckim był już umieszczony oszukany abonament za 63 zł - do mojej skrzynki listowej trafiło oficjalne pismo z BOKu, że jest wszystko w porządku jak miało być, że podpisałem i mnie to wiąże.
Z takim grzecznym zakończeniem, że aż zbiera na wymioty: "Liczymy, że udzielone informacje i przedstawione wyjaśnienia spotkają się z Pana zrozumieniem i w ostateczny sposób przyczynią się do wyjaśnienia sprawy".
Niezłe? :cfaniak:

Nie chcę się za wiele rozpisywać, w każdym razie na dzisiaj mam przywrócony poprzedni abonament i umowę w dotychczasowym brzmieniu z terminem zakończenia za miesiąc.

Ale smród od Orange się ciągnie... w jednym z niedawnych artykułów prasowych, chyba to było w wyborczej, redaktor sugerował wręcz zgłaszanie takich sytuacji bezpośrednio do prokuratury czy na Policję podając nawet konkretne artykuły KK, które odpowiadają takiej przestępczej działalności przedstawicieli Orange.

Jednak dosyć już o tym, bo przecież tutaj moim zamiarem było już od początku rozpoznanie oferty internetu bezprzewodowego.

Niestety czy może "stety" najlepsza oferta internetu bezprzewodowego jest jednak w Orange i przyjdzie mi tu jednak pozostać... właściwie to jak już umowa trwa, można nawet zapomnieć co to za operator :dobani:

Na razie widzę, że mam do poczytania kilkanacie ciekawych postów w tym temacie o dobrych ofertach bez i z modemem. Nawet sobie pomyślałem zeby rozważyć jednak też oferte z modemem jakby się pojawiła możliwość rozsądnej i wiarygodnej negocjacji waunków umowy wznowieniowej.
Zobaczę... :?
Awatar użytkownika
Mietek5
Użytkownik forum

matek451 pisze:Wypowiedz umowę z Orange... Działem Utrzymania. Ich oferty sa dużo korzystniejsze od tych ze strony i BOK... Nigdzie nie uzyskasz korzystniejszej umowy od tej z DUK w Orange.
Dostałem właśnie sms o wysłaniu do mnie nowej umowy.
Ze względu na bardzo przykre dotychczasowe doświadczenia i perypetie przy "odkręcaniu" oszustwa, to żeby nie zapeszyć, jeszcze nie napiszę czego spodziewam się w umowie.
Chyba już jutro wieczorem powinienem mieć nową umowę w rękach. Było by zupełnie dobrze... (21GB + nocki, wszystkiego za 15,- brutto)?
Awatar użytkownika
Mietek5
Użytkownik forum

Dziękuję bardzo kolegom za pomoc i porady :ok: Dokładnie tak jak pisał ostatnio @matek451 otrzymałem abonament FreeNet 59.9 za 11,98 z 21 GB transferu :D

Przyznam że jeszcze mnie świerzbi, żeby opisać swoje perypetie z oszukaną umową (grudniową) do UKE oraz GIODO za wyprowadzenie moich danych do obcej firmy. Z drugiej strony ciśnienie już mi prawie całkiem zeszło... sam nie wiem.
Najgorsze, że wewnątrz firmy nie dostrzegam żadnych przesłanek, które by wskazywały, że firma mogłaby zmierzać do jakiejś poprawy postępowania wobec klientów. Gdzie tam! Trzy tygodnie po odebraniu przez Orange mojego odstąpienia od oszukańczej umowy, pracownik BOK napisał, że ja mam udowodnić otrzymanie przez nich tego pisma. No korporacja stoi na głowie!
Oczywiście udowodniłem w 5 minut wysyłając zrzut ekranu z emonitoringu poleconych poczty. Ale sam fakt, że Orange występuje z takim żądaniem do klienta to delikatnie określając siara :dobani:
Po prostu szkoda słów i chyba też szkoda mojej wątroby na dalsze roztrząsanie takiej brzydkiej i śmierdzącej działalności operatora :strzela:
bartek_e1888291

Post autor: bartek_e1888291 »

matek451 pisze:Brałeś oczywiście bez sprzętu?Ja próbowałbym wziąć ze sprzętem na 6 m-cy np z jakimś tanim modemem za 1 zł i wypowiadał po 5 m-cach i później to przedłużenie na dwa lata z tym rabatem i limitem. Ot taki cwany myk. Suma sumarum to ten sam chwyt co w Plusie i umowie na czas nieoznaczony. Pieć miesięcy płacisz drożej a później dwa lata masz za 20%. Czysty zysk.
Ja postąpiłem w ten sposób. W ub roku wziąłem OF49 plus modem za 1pln na 6 miesięcy, teraz wypowiedziałem umowę i otrzymałem propozycję OF89,90 z 80% rabatu czyli 17,98 na 2 lata z pakietem 35GB. Szczegóły w wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=477485
ODPOWIEDZ