Wybór internetu radiowego - pomoc

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
shiro391
Początkujący użytkownik forum

Wybór internetu radiowego - pomoc

Post autor: shiro391 »

Witam, założyłem konto na forum w dość pilnej sprawie. Przeprowadzam się do nowej miejscowości (Osiek pow. lubiński) i poszukuję internetu radiowego, który służyłby w głównej mierze do gier online. Jedynym wymogiem, który "stawiam" jest brak limitu pobierania, aby internet po prostu nie wysiadł. Prosiłbym o wszelkie pomoce i sugestie. Aktualnie rozmyślałem nad AirMAX, lecz po przeczytaniu opinii całkowicie go skreśliłem z mojej listy. Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Wybór internetu radiowego - pomoc

Post autor: wojteks »

shiro391 pisze:który służyłby w głównej mierze do gier online. Jedynym wymogiem, który "stawiam" jest brak limitu pobierania
Do gier online to raczej niski ping jest konieczny.
Nie pomagam na PW!
shiro391

Też racja, lecz jeżeli będę musiał grać na pingu pokroju 100+ms to raczej się przyzwyczaję.. :)
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

O ile nie interesujace cie servery pozwola na gre z takim pingiem.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

shiro391 z internetem radiowym to jest loteria. Albo będzie działać dobrze (bo solidna sieć i nie jest obciążona) albo będzie mulić niemiłosiernie (bo to uryna). Tak więc musisz się dobrze zorientować jak działać będzie. Najlepiej by było poprosić o instalację testową na kilka dni i sprawdzić jak działa o różnych porach.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
shiro391

W takim razie, spróbuje "wywalczyć" okres próbny u lokalnego dostawcy i zobaczymy jak będzie działać.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

shiro391 ja bym tak zrobił. Lepiej zapłacić określoną kwotę i testować tydzień niż uwiązać się na dwa lata czy rok i nie móc swobodnie korzystać z internetu...
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
indianinAW

Post autor: indianinAW »

Witam serdecznie. Ja jestem z Bielska- mam internet z Netii. Syn ma radiowy internet i jest bardzo zadowolony. Chyba ma transfer 4 Mb. Innym razem podam namiary- ale musi ta osoba mieszkać w Bielsku i tow okolicach Straconki. :papa: :cry: Jeśli kogoś interesuje pleksi- zerknijcie poniżej. Wszystkim życzę wszystkiego najlepszego..... :D :ok:
ODPOWIEDZ