Powolne łączenie z internetem
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Powolne łączenie z internetem
Posiadam internet aero2 i W7
Łącze się z nim nie przez okno playa tylko połączenie z paska zadań, obok zegarka dzięki niemu łączy mi się automatycznie po zerwaniu. Problem w tym , że od tygodnia coś mi się popsuło. Wcześniej jak się łączył nie było widać nawet kiedy tak szybko wszystko to migało ,tak samo jak połączał się ponownie. Teraz za nim się połączy to trwa to z 5min. Nawet jak wezmę rozwinę tą zakładkę z połączeniami obok zegarka to jak wezmę połącznie aero2 i prawym właściwości to kilka minut za nim okno się włączy , jak biorę połączenie szerokopasmowe czy łacze czy właściwości to od razu okno sie pokazuje. Nie jest to wina samego aero bo przez playa czy na innym kompie od razu , szybko się łączy. Co się mogło stać i jak to naprawić? nie chcę od nowa nagrywać systemu
Łącze się z nim nie przez okno playa tylko połączenie z paska zadań, obok zegarka dzięki niemu łączy mi się automatycznie po zerwaniu. Problem w tym , że od tygodnia coś mi się popsuło. Wcześniej jak się łączył nie było widać nawet kiedy tak szybko wszystko to migało ,tak samo jak połączał się ponownie. Teraz za nim się połączy to trwa to z 5min. Nawet jak wezmę rozwinę tą zakładkę z połączeniami obok zegarka to jak wezmę połącznie aero2 i prawym właściwości to kilka minut za nim okno się włączy , jak biorę połączenie szerokopasmowe czy łacze czy właściwości to od razu okno sie pokazuje. Nie jest to wina samego aero bo przez playa czy na innym kompie od razu , szybko się łączy. Co się mogło stać i jak to naprawić? nie chcę od nowa nagrywać systemu
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Powolne łączenie z internetem
Jak dla mnie to problem Aero2. U mnie również są problemy z połączeniem, z tym że u siebie łączę się ręcznie. Czasem za 6-8 razem udaje się dopiero ustanowić połączenie. Najgorzej jest wieczorami. Np. teraz jest ok.
Tylko 20% zasobów Aero2 przeznacza na darmowy dostęp do internetu. Widać zaczyna się to zapychać.
Tylko 20% zasobów Aero2 przeznacza na darmowy dostęp do internetu. Widać zaczyna się to zapychać.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
U mnie to samo.ja.michal pisze:również są problemy z połączeniem
-
- Stały użytkownik forum
Ale jak na innym kompie wezmę czy łącze jako połączenie szerokopasmowe a nie telefoniczne to od razu.
To nawet okienko co się łączy to mimo połączenia dalej widać , a jak się kliknie to się zawiesza i błąd połączenia z programem , nie netem. Czy w oknie właściwościach netu to samo
[ Dodano: 2014-02-25, 09:03 ]
Jak nawet to połączenie użyję z panelu sterowania to jest ok a z paska obok zegarka nie.
To nawet okienko co się łączy to mimo połączenia dalej widać , a jak się kliknie to się zawiesza i błąd połączenia z programem , nie netem. Czy w oknie właściwościach netu to samo
[ Dodano: 2014-02-25, 09:03 ]
Jak nawet to połączenie użyję z panelu sterowania to jest ok a z paska obok zegarka nie.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A jesteś pewny, że na tym drugim komputerze modem loguje się do tej samej stacji bazowej? Takie błędy mogą występować tylko na danej stacji.rustin pisze:Ale jak na innym kompie wezmę czy łącze jako połączenie szerokopasmowe a nie telefoniczne to od razu.
To coś nie tak, przecież to jest jedno i to samo.rustin pisze: Jak nawet to połączenie użyję z panelu sterowania to jest ok a z paska obok zegarka nie.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stały użytkownik forum
Najwyraźniej nie jest to samo, piszę jak jest.
Sprawdź czy modem loguje się do tej samej stacji. Topnetinfo. Zapisz sobie CID oraz LAC i porównaj. Może jest już dużo użytkowników Aero jak i Plusa i sieć się zapycha.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
U mnie zdarza się podobnie ostatnimi czasy.
U mnie łączy się z tym samym nadajnikiem co z drugi identyczny modem z Plusem, na Linuxie czasem kilka razy musi się zapętlić żeby wystartować. Po przełożeniu karty do telefonu też był problem. Potem zniknął mi na chwile zasięg Aero2 na telefonie, i gdy się pojawił było ok - kogoś chyba "przyłapałem" na jakimś restarcie.
Co ciekawe w Plusie w tym samym czasie nie było takich problemów.
U mnie łączy się z tym samym nadajnikiem co z drugi identyczny modem z Plusem, na Linuxie czasem kilka razy musi się zapętlić żeby wystartować. Po przełożeniu karty do telefonu też był problem. Potem zniknął mi na chwile zasięg Aero2 na telefonie, i gdy się pojawił było ok - kogoś chyba "przyłapałem" na jakimś restarcie.
Co ciekawe w Plusie w tym samym czasie nie było takich problemów.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Może zapycha się Aero i dzieją się takie cuda wianki.