huawei e3131s-2 iplus na kartę
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
huawei e3131s-2 iplus na kartę
Właśnie wsadziłem kartę sim do modemu, podłączyłem pod usb, zainstalowało się coś tam i potem wyskakuje mi taka strona http://www.iv.pl/images/76223189556592144726.jpg
tu chodzi o pin mojej karty sim czy co ?
Edit: Poradziłem sobie, trzeba było pin karty podać.
tu chodzi o pin mojej karty sim czy co ?
Edit: Poradziłem sobie, trzeba było pin karty podać.
-
huawei e3131s-2 iplus na kartę dalsza część.
Cześć, zakupiłem modem, żeby przetestować internet na kartę, więc tak włożyłem kartę do modemu, podpiąłem pod port usb 2.0 wszystko się elegancko zainstalowało, odpala się przeglądarka z modemu i co zasięg 3G nie łapie wcale, na 2G 1 - 2 kreski, z naciskiem na 1, gdy klikam w wykryty modem pokazuje prędkość 256Kb/s, chce zaznaczyć, że to stara karta kiedyś brałem telefon w mix plusie, potem zmieniło to się na zwykłą kartę sim plusa, połączyłem się z internetem tylko na 2G załamka totalna z transferem, głupiego speedtesta nie mogłem zrobić, gdy wyjąłem kartę i przełożyłem do telefonu sprawdzając stan konta opadły mi łapy, zabrało mi 39zł w ciągu 15 - 20 minut, może nawet nie, co tydzień ładowałem kartę kwotą 10zł, więc się pytam gdzie ten transfer na 7 dni z 300Mb transferem, czy ja mam nie tę kartę czy co ? , gdy kuzynka u mnie była 2 lata temu jakoś to iplus działał i łapało jakieś 3Mb/s prędkość na jej laptopie sprawdzałem, proszę o pomoc.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: huawei e3131s-2 iplus na kartę
lukasz26 trochę chaotycznie napisany post, ale postaram się na niego odpowiedzieć 
Po pierwsze to, że nie chce Ci się łączyć po 3G i pokazuje prędkość 256kb/s to oznacza, ze łączysz się po 2G oraz EDGE. Jedynym sposobem tego zmiany to jest wymuszenie łączenia się po 3G. Ale i to nie gwarantuje, jeśli nie masz zasięgu. Możesz spróbować połączyć się na zewnątrz domu i wtedy zobaczysz czy masz w ogóle 3G, bo może być jakaś awaria.
Odnośnie pakietu to jesteś pewien, że jest on aktywny na Twojej karcie SIM?

Po pierwsze to, że nie chce Ci się łączyć po 3G i pokazuje prędkość 256kb/s to oznacza, ze łączysz się po 2G oraz EDGE. Jedynym sposobem tego zmiany to jest wymuszenie łączenia się po 3G. Ale i to nie gwarantuje, jeśli nie masz zasięgu. Możesz spróbować połączyć się na zewnątrz domu i wtedy zobaczysz czy masz w ogóle 3G, bo może być jakaś awaria.
Odnośnie pakietu to jesteś pewien, że jest on aktywny na Twojej karcie SIM?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
lukasz26 tak. Widać masz modem działający jako router WiFi. Ale widzę, że sobie poradziłeś.
Pozdrawiam YaHooo 

-
YaHooo z ciekawości sprawdziłem jaką mam taryfę była mix plus 3 zmieniłem na plus na kartę, zmiana ma być w ciągu 7 dni, nie mam zielonego pojęcia jak jak sprawdzić ten pakiet ? przypomniałem sobie, że jakiś czas temu jeszcze kuzynka była u mnie z laptopem i łapało spokojnie 3G a nawet skakało między HSPA.
Województwo łódzkie Powiat Skierniewicki 96 - 130 Głuchów - Miłochniewice, moja lokalizacja, da się coś z tym zrobić ?
Województwo łódzkie Powiat Skierniewicki 96 - 130 Głuchów - Miłochniewice, moja lokalizacja, da się coś z tym zrobić ?
-
YaHooo, tak poradziłem sobie, ale co z tego jak mi to ledwo co dyszy
tak czy inaczej dzięki za pomoc.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W Plusie na Kartę pakiety sprawdzasz za pomocą kodu *121#lukasz26 pisze:nie mam zielonego pojęcia jak jak sprawdzić ten pakiet ?
Jednak teraz widocznie jest inaczej.lukasz26 pisze:przypomniałem sobie, że jakiś czas temu jeszcze kuzynka była u mnie z laptopem i łapało spokojnie 3G a nawet skakało między HSPA.
Może trzeba zastosować antenę zewnętrzną i będzie lepiej.lukasz26 pisze:co z tego jak mi to ledwo co dyszy
Pozdrawiam YaHooo