Wszystko możliwe, że to wina Lionów.

atento, fakt, T-Mobile w tych samych lokalizacjach generalnie działa zdecydowanie lepiej.
Moderator: Moderatorzy
Grzebią. Na to stawiam w połączeniu z małą nadzieję, że będzie ok po zakończeniu modernizacji.pogodabartek pisze: Pochwaliłem się, na WCDMA miałem to samo ech![]()
Rozumiem, że wgrywałeś soft od Mcore podany w linku?pogodabartek pisze:Dobra już wiem, należny wypakować wszystkie pliki np. win rarem i w routerze wybrać plik B593.trx o rozmiarze 9 232 KB
Czekamy ok. 5 minut nic nie ruszając i router się uruchomi ponownie z ustawieniami, które wcześniej mieliśmy, tylko brak będzie języka Polskiego, ale dla niektórych to nie problem.
Dalej występuje to zamrażanie i braki w internecie na LTE, więc trzeba będzie składac reklamacje do Orange.
Też miałem ten z Plusa i miałem problemy :-) dawaj od razu ten z linka Mcora i będzie po bólu.pogodabartek pisze:
Jak nic to nie pomoże, to dam to Wasze oprogramowanie i zrobię pełen restart i wtedy będzie wiadomo, że to wina B593u-12
Już mi nic nie mów...Andrzejz78 pisze:Także obecne problemy z zanikiem transmisji to wina raczej sieci niż sprzętu
Ale przecież E3276 jest na Qlcm ?!?!Andrzejz78 pisze:Ktoś kiedyś pisał że problemy z zawieszaniem są najczęściej na sprzęcie opartym na qualcommie a na silikonie już to nie występuje Wczoraj sprawdziłem internet na E3276 (silikon) i tak samo zanika transmisja jak na E398 (qualcomm)
Także obecne problemy z zanikiem transmisji to wina raczej sieci niż sprzętu
Na pewno mój nie ma chipsetu qualcommazito pisze:Ale przecież E3276 jest na Qlcm ?!?!
Na abonamencie jest szybciej i stabilnie Mi sześciokrotnie net przyspieszył jak przeszedłem z karty na abonament Niestety ostatnio w orange są problemy z zanikającą transmisją Napisałem do nich reklamację bo i mnie już to wkurzahitmack pisze:Oby na abonamencie działało to to w miarę stabilnie
Wyciągam od 6-16 Mb (jak net działa) także to i tak dla mnie średnio 10 razy więcej od cdma. Ale na lepsze osiągi na pewno się nie obraże.Andrzejz78 pisze:Mi sześciokrotnie net przyspieszył jak przeszedłem z karty na abonament
Na 900 czy 2100MHz ?hitmack pisze:Wyciągam od 6-16 Mb
hitmack napisał/a:
Wyciągam od 6-16 Mb
W mobile partnerze wymusiłem WCDMA i wyświetla połączenie dc-hspa+ więc to chyba umts2100. Antena panel cybertecha także na to pasmo. Siła sygnału od -67 do -75dB. Zły wynik Andrzeju?Andrzejz78 pisze:Na 900 czy 2100MHz ?
Zmień na poziomą http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=40221hitmack pisze:Polaryzacja oczywiście ustawiona pionowo
Ani poziomo ani pionowo a ukośnie, 99% nowego sprzętu pracuje w cros polar diversity, a site inne niż +45* to rzadkie przypadki. ( Profesjonaliści wiedzą to dobrze http://www.bestpartner.pl/katalog/39/An ... owy+Polsat)Andrzejz78 pisze:Zmień na poziomą
Dzięki za wskazówki. Na pewno pokombinuje z anteną, ale chyba poczekam do czerwca aż odblokują mi pasmo sim na dualnej karcie w abo. Na prepaidzie szpilki nieco zaciemniają wyniki speedtestu.Zresztą hitmack, może dowolnie sobie obracać anteną i zostawić w pozycji gdzie parametry internetu będą najlepsze