Orange internet (Free Net) - ogólna dyskusja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Orange internet (Free Net) - ogólna dyskusja
Jestem laikiem i nie bardzo się na tym znam. Czyli zadzwonić na *800 zlecić wyłączenie kompresji i co dalej? Łącze się przez neta za pomocą Huawei Mobile Partner. Co tam mam zmienić żeby wszystko dalej działało o ile coś mam zmieniać?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Musisz być przy tym konsekwentny i nie odpuszczać. Jeśli ci uruchomią vpn to tworzysz/zmieniasz profil w Managerze na taki, który ma APN/login/hasło vpn. Tyle.
-
Dzięki wielkie za pomoc. Postaram się to ugrać 

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Przy wyłączonej kompresji (VPN) nie mogę wysyłać zdjęć na tablicę Pisałem do nich bo myślałem że mają jakieś problemy a to się okazało że problem leży po mojej stronie
Włączałem i i wyłączałem kompresję kilka razy i przy apn:vpn nie można wysłać fotek a przy apn:internet wszystko jest jak należy
Włączałem i i wyłączałem kompresję kilka razy i przy apn:vpn nie można wysłać fotek a przy apn:internet wszystko jest jak należy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Andrzejz78, ja mam to samo pisałem o tym na forum, u mnie problem dotyczy wordpress.
-
Mam Orange Free ( abo ) z usługą dodaną gratis Szczęśliwe Godziny.
Czy darmowy transfer nocą jest też na kartach z usługi "Dodatkowa karta SIM" ?
Regulamin Szczęśliwe Godziny jest z przed wprowadzenia oferty Dodatkowa karta SIM stąd pytanie czy punkt 3. wyklucza działanie na dodatkowych kartach sim
Czy darmowy transfer nocą jest też na kartach z usługi "Dodatkowa karta SIM" ?
Regulamin Szczęśliwe Godziny jest z przed wprowadzenia oferty Dodatkowa karta SIM stąd pytanie czy punkt 3. wyklucza działanie na dodatkowych kartach sim
W salonie kolejka do konsultanta 1-2 godziny... nie można się dopytać...(3. Usługa Szczęśliwe Godziny działa tylko na kontrakcie Orange Free Net, nie działa na transmisje danych
innych kontraktów rozliczanych na wspólnym Koncie Abonenckim na którym aktywny jest kontrakt Orange
Free Net.)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dodatkowa karta SIM to jest usługa do karty głównej.
Konto Abonenckie to twoje konto w Orange ze wszystkimi kontraktami (Free Net, Smart Plan, Mix, etc).
Wszystkie usługi działające na głównej karcie Free Net, jak np. APN vpn, przedmiotowe Szczęśliwe Godziny, działają również na karcie dodatkowej.
Mam kartę dodatkową, włączone Szczęśliwe Godziny (i vpn) na numerze głównym i to samo działa na dodatkowej, rozlicza poprawnie.
Nawet na fakturze z rachunkiem szczegółowym będziesz miał dokładnie wyszczególnione.
Pierwsza ikona to przesyłanie danych, druga to szczęśliwe godziny, trzecia to dodatkowa karta SIM (nr) 1.
[ Dodano: 2014-06-10, 22:59 ]
Jakby co to się nie denerwuj jak dodatkowa karta SIM nie zacznie działać poprawnie od razu. U mnie system dopiero po trzech dniach przetrawił aktywację.
Konto Abonenckie to twoje konto w Orange ze wszystkimi kontraktami (Free Net, Smart Plan, Mix, etc).
Wszystkie usługi działające na głównej karcie Free Net, jak np. APN vpn, przedmiotowe Szczęśliwe Godziny, działają również na karcie dodatkowej.
Mam kartę dodatkową, włączone Szczęśliwe Godziny (i vpn) na numerze głównym i to samo działa na dodatkowej, rozlicza poprawnie.
Nawet na fakturze z rachunkiem szczegółowym będziesz miał dokładnie wyszczególnione.
Pierwsza ikona to przesyłanie danych, druga to szczęśliwe godziny, trzecia to dodatkowa karta SIM (nr) 1.

[ Dodano: 2014-06-10, 22:59 ]
Jakby co to się nie denerwuj jak dodatkowa karta SIM nie zacznie działać poprawnie od razu. U mnie system dopiero po trzech dniach przetrawił aktywację.