iPlus niestabilne, wolne łącze :\

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

matek451
Guru bezprzewodowy

Re: iPlus niestabilne, wolne łącze :\

Post autor: matek451 »

Na mapie Play musisz odhaczyć tylko Technologia LTE. Popróbuj ustawić antenę na Rogowiec. Jak ustawiłeś na Bełchatów dla Plusa to Rogowiec na innym kierunku. Kup kartę Plusa na Allegro, można mieć 12 GB za około 50 zł lub nawet http://allegro.pl/plus-internet-na-kart ... 81554.html
ShapRee
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ShapRee »

Kartę z PLAY'a dała mi na szczęście za free, więc żadna strata, kupiłem kartę z PLUS'a i znów mam LTE i te 8Mbps. No proszę, nie miałem pojęcia że można kupić na allegro takie karty :)

POZDRO !
ShapRee
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ShapRee »

Witam,
mam takie pytanie odnośnie internetu na kartę w Plusie, jak sprawdzić ile wykorzystałem pakietów danych ? na karcie z abonamentem wysyłałem SMSa z Mobile Partner o treści "U" na numer 2580 i dostawałem smsa zwrotnego z informacją ile pakietów wykorzystałem. Niestety gdy używam karty z internetu na kartę to nie da się wysłać tego SMSa, ciągle komunikat że nie można było wysłać smsów.
Druga sprawa, czy Plus do cholery nie może wysyłać 1 SMSa z informacją tylko spam 20 SMSów o tej samej treści i to jeszcze z informacją z przed paru dni które są już dawno nieaktualne :\
ODPOWIEDZ