Radiówka - deklarowany symetryk vs Power LTE

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bartex03
Specjalista bezprzewodowy-senior

Radiówka - deklarowany symetryk vs Power LTE

Post autor: bartex03 »

Zbliża się "godzina zero" - jutro będzie kurier z Power LTE, biore bo postestować zawsze można, potem sprowadzić Plusa na ziemie i wyrzucic umowe i sprzecior.

Jutro też umówilem sie na pomiar radiowego interentu który jest w moim zasiegu. Pomiar pierwszy odbywał się w deszczu i złej widoczności i faceci nie mogli zestawic łacza.

Pomiar pokazywał ze mozna uzyskac u mnie 6 Mb/s w obie strony. Łącze symetryczne (niegwarantowane)

Mnie interesowała by nawet opcja 4/4. Opinie o firmie dobre i widać że im sie chce coś zdziałać bo umawiamy się na 2 pomiar w dobrych warunkach od miesiaca - jutro ma sie udać

http://www.nette.pl/oferta/internet/bezprzewodowo/

0 jakichkolwiek limitów itp

Teraz pytanie za 100 punktów.

Hipotetycznie : Jutro okazuje się że jest zasięg i są gotowi podłaczać w każdej dogodniej dla mnie chwili. Jednoczesnie mam LTE na 7 dni

(dodam jescze ze dogadalem sie z firmą na 2 tygodniowe testy za free)

Co brać LTE czy pewną radiówkę i dodatkowo ( prawie symetryk) ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Radiówka - deklarowany symetryk vs Power LTE

Post autor: Jo_gurt »

Moim zdaniem radiówkę, o ile faktycznie inaczej zestawią połączenie. Bo co z tego, że zrobią pomiar w dobrą pogodę, jak przy burzy może zrywać.
Natomiast z mniejszą i lokalną firmą zawsze łatwiej się dogadać.
bartex03

Jo_gurt pisze:Moim zdaniem radiówkę, o ile faktycznie inaczej zestawią połączenie. Bo co z tego, że zrobią pomiar w dobrą pogodę, jak przy burzy może zrywać.
Natomiast z mniejszą i lokalną firmą zawsze łatwiej się dogadać.
Jo_gurt - Neospot był u mnie i niestety zasięg jest ale mizerny wiec nie zamontowali, Czas na Nette, bedę mial okazje potestować Power Lte i jak coś to oddam i wezmę radiówkę.
Jemo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Jemo »

Pamiętaj, że na LTE jest zawsze jakiś limit transferu. Na Twoim miejscu wziąłbym radiówkę, może być nawet wolniejsza niż LTE, ale przynajmniej nie ma limitu transferu.
KabelBW: 52Mb/s download / 2.5 Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
bartex03

Byli pomierzyli. Wynik sygnał 100%. Czekam az aktywują karte LTE. Przykatuje, do 1 lejka i oddaje :D
kogut1996
Stały użytkownik forum

Post autor: kogut1996 »

Jemo, za 90 zl w plus power lte jest bez limitu
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

kogut1996 pisze: za 90 zl w plus power lte jest bez limitu
Teoretycznie, praktyka jak widać po wielu postach w innych tematach jest inna.
Nie pomagam na PW!
kogut1996
Stały użytkownik forum

wojteks, czytałem o tym aczkolwiek wystarczy do nich zadzwonić ,że posiadasz ofertę bez limitu i Ci wznawiają bezlimitowy przepływ danych ,podobno mają z tym problemy, jak w praktyce okaże się , bo gdy LTE będzie u mnie działać to biorę tą umowę za 45 zł w ofercie smartdom.
bartex03

Za 2 dni kończy mi się okres testowy LTE plusa.

Chodzi ładnie i transfery są bardzo duże, przekroczyłem limit danych - żadnego smsa nie dostałem prędkość jest taka jak na początku.

Nadal się jednak waham czy nie zrezygnować i nie brać wolniejszej symetrycznej radiówki, droższej ale bez żadnego limitu.

Moge prosić osoby posiadające LTE plusa o informacje dotyczace lejków ograniczeń - czy takie sytuacje mają miejsce.

Wiem że plus może sobie o mnie przypomnieć jak uziemi mnie po okresie testowym , wiec pytam raz jeszcze o radę i sugestie :)

Dzięki
Ostatnio zmieniony 2014-06-22, 19:53 przez bartex03, łącznie zmieniany 1 raz.
kogut1996
Stały użytkownik forum

LTE Plus power lte nie ma limitu tylko spada predkosc do 10mb/s 20mb/s albo bez ograniczen w ogole za najdrozszy pakiet, ja mam pakiet do 20mb i pobieranie, mam 10-20mb fktycznie mi to wystarcza , w mojej miejscowosci z kabla max 6mb wiec nie ma sie co zastanawiac pingi tez sa dobre do gier online, Leauge of legends - 50-60ms , Counter strike 1.6 - 25-50ms < w te akurat gram wiec wiem ile jest piingu, tak samo w programach komunikacyjnych Teamspeak3 bez niczego otwartego 25-35ms z otwartym youtube w hd ping skacze niestety do 40-60.
bartex03

kogut1996 pisze:LTE Plus power lte nie ma limitu tylko spada predkosc do 10mb/s 20mb/s albo bez ograniczen w ogole za najdrozszy pakiet, ja mam pakiet do 20mb i pobieranie, mam 10-20mb fktycznie mi to wystarcza , w mojej miejscowosci z kabla max 6mb wiec nie ma sie co zastanawiac pingi tez sa dobre do gier online, Leauge of legends - 50-60ms , Counter strike 1.6 - 25-50ms < w te akurat gram wiec wiem ile jest piingu, tak samo w programach komunikacyjnych Teamspeak3 bez niczego otwartego 25-35ms z otwartym youtube w hd ping skacze niestety do 40-60.
Jestes już po okresie testowym, lejków nie dostajesz ?, Ja np po przekroczeniu limitu nadal mam wieksza prędkosc niz zakladają przedzialy klasowe

W takim wypadku 69 zł i obecne predkosci są kuszące w porównianiu z w tej cenie 4/4 radiowym łączem...
kogut1996
Stały użytkownik forum

Wykorzystalem 50gb JUŻ :D a pakiet jest na 25gb.
ktaczal
Użytkownik forum

Post autor: ktaczal »

na pewno będzie lejek
teraz nie ma by zachęcić nowych klientów by zebrali jak najwięcej a potem siekiera jak ktoś przekroczy limit

Tak samo było z CDMA orange
miałem prawie przez rok bez limitu jeden z pieszych klientów byłem.
ODPOWIEDZ