Radiówka - deklarowany symetryk vs Power LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Radiówka - deklarowany symetryk vs Power LTE
Zbliża się "godzina zero" - jutro będzie kurier z Power LTE, biore bo postestować zawsze można, potem sprowadzić Plusa na ziemie i wyrzucic umowe i sprzecior.
Jutro też umówilem sie na pomiar radiowego interentu który jest w moim zasiegu. Pomiar pierwszy odbywał się w deszczu i złej widoczności i faceci nie mogli zestawic łacza.
Pomiar pokazywał ze mozna uzyskac u mnie 6 Mb/s w obie strony. Łącze symetryczne (niegwarantowane)
Mnie interesowała by nawet opcja 4/4. Opinie o firmie dobre i widać że im sie chce coś zdziałać bo umawiamy się na 2 pomiar w dobrych warunkach od miesiaca - jutro ma sie udać
http://www.nette.pl/oferta/internet/bezprzewodowo/
0 jakichkolwiek limitów itp
Teraz pytanie za 100 punktów.
Hipotetycznie : Jutro okazuje się że jest zasięg i są gotowi podłaczać w każdej dogodniej dla mnie chwili. Jednoczesnie mam LTE na 7 dni
(dodam jescze ze dogadalem sie z firmą na 2 tygodniowe testy za free)
Co brać LTE czy pewną radiówkę i dodatkowo ( prawie symetryk) ?
Jutro też umówilem sie na pomiar radiowego interentu który jest w moim zasiegu. Pomiar pierwszy odbywał się w deszczu i złej widoczności i faceci nie mogli zestawic łacza.
Pomiar pokazywał ze mozna uzyskac u mnie 6 Mb/s w obie strony. Łącze symetryczne (niegwarantowane)
Mnie interesowała by nawet opcja 4/4. Opinie o firmie dobre i widać że im sie chce coś zdziałać bo umawiamy się na 2 pomiar w dobrych warunkach od miesiaca - jutro ma sie udać
http://www.nette.pl/oferta/internet/bezprzewodowo/
0 jakichkolwiek limitów itp
Teraz pytanie za 100 punktów.
Hipotetycznie : Jutro okazuje się że jest zasięg i są gotowi podłaczać w każdej dogodniej dla mnie chwili. Jednoczesnie mam LTE na 7 dni
(dodam jescze ze dogadalem sie z firmą na 2 tygodniowe testy za free)
Co brać LTE czy pewną radiówkę i dodatkowo ( prawie symetryk) ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Radiówka - deklarowany symetryk vs Power LTE
Moim zdaniem radiówkę, o ile faktycznie inaczej zestawią połączenie. Bo co z tego, że zrobią pomiar w dobrą pogodę, jak przy burzy może zrywać.
Natomiast z mniejszą i lokalną firmą zawsze łatwiej się dogadać.
-
Jo_gurt - Neospot był u mnie i niestety zasięg jest ale mizerny wiec nie zamontowali, Czas na Nette, bedę mial okazje potestować Power Lte i jak coś to oddam i wezmę radiówkę.Jo_gurt pisze:Moim zdaniem radiówkę, o ile faktycznie inaczej zestawią połączenie. Bo co z tego, że zrobią pomiar w dobrą pogodę, jak przy burzy może zrywać.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Pamiętaj, że na LTE jest zawsze jakiś limit transferu. Na Twoim miejscu wziąłbym radiówkę, może być nawet wolniejsza niż LTE, ale przynajmniej nie ma limitu transferu.
KabelBW: 52Mb/s download / 2.5 Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
-
Byli pomierzyli. Wynik sygnał 100%. Czekam az aktywują karte LTE. Przykatuje, do 1 lejka i oddaje 

-
- Stały użytkownik forum
Jemo, za 90 zl w plus power lte jest bez limitu
- wojteks
- *** Administrator ***
Teoretycznie, praktyka jak widać po wielu postach w innych tematach jest inna.kogut1996 pisze: za 90 zl w plus power lte jest bez limitu
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
wojteks, czytałem o tym aczkolwiek wystarczy do nich zadzwonić ,że posiadasz ofertę bez limitu i Ci wznawiają bezlimitowy przepływ danych ,podobno mają z tym problemy, jak w praktyce okaże się , bo gdy LTE będzie u mnie działać to biorę tą umowę za 45 zł w ofercie smartdom.
-
Za 2 dni kończy mi się okres testowy LTE plusa.
Chodzi ładnie i transfery są bardzo duże, przekroczyłem limit danych - żadnego smsa nie dostałem prędkość jest taka jak na początku.
Nadal się jednak waham czy nie zrezygnować i nie brać wolniejszej symetrycznej radiówki, droższej ale bez żadnego limitu.
Moge prosić osoby posiadające LTE plusa o informacje dotyczace lejków ograniczeń - czy takie sytuacje mają miejsce.
Wiem że plus może sobie o mnie przypomnieć jak uziemi mnie po okresie testowym , wiec pytam raz jeszcze o radę i sugestie
Dzięki
Chodzi ładnie i transfery są bardzo duże, przekroczyłem limit danych - żadnego smsa nie dostałem prędkość jest taka jak na początku.
Nadal się jednak waham czy nie zrezygnować i nie brać wolniejszej symetrycznej radiówki, droższej ale bez żadnego limitu.
Moge prosić osoby posiadające LTE plusa o informacje dotyczace lejków ograniczeń - czy takie sytuacje mają miejsce.
Wiem że plus może sobie o mnie przypomnieć jak uziemi mnie po okresie testowym , wiec pytam raz jeszcze o radę i sugestie

Dzięki
Ostatnio zmieniony 2014-06-22, 19:53 przez bartex03, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
LTE Plus power lte nie ma limitu tylko spada predkosc do 10mb/s 20mb/s albo bez ograniczen w ogole za najdrozszy pakiet, ja mam pakiet do 20mb i pobieranie, mam 10-20mb fktycznie mi to wystarcza , w mojej miejscowosci z kabla max 6mb wiec nie ma sie co zastanawiac pingi tez sa dobre do gier online, Leauge of legends - 50-60ms , Counter strike 1.6 - 25-50ms < w te akurat gram wiec wiem ile jest piingu, tak samo w programach komunikacyjnych Teamspeak3 bez niczego otwartego 25-35ms z otwartym youtube w hd ping skacze niestety do 40-60.
-
Jestes już po okresie testowym, lejków nie dostajesz ?, Ja np po przekroczeniu limitu nadal mam wieksza prędkosc niz zakladają przedzialy klasowekogut1996 pisze:LTE Plus power lte nie ma limitu tylko spada predkosc do 10mb/s 20mb/s albo bez ograniczen w ogole za najdrozszy pakiet, ja mam pakiet do 20mb i pobieranie, mam 10-20mb fktycznie mi to wystarcza , w mojej miejscowosci z kabla max 6mb wiec nie ma sie co zastanawiac pingi tez sa dobre do gier online, Leauge of legends - 50-60ms , Counter strike 1.6 - 25-50ms < w te akurat gram wiec wiem ile jest piingu, tak samo w programach komunikacyjnych Teamspeak3 bez niczego otwartego 25-35ms z otwartym youtube w hd ping skacze niestety do 40-60.
W takim wypadku 69 zł i obecne predkosci są kuszące w porównianiu z w tej cenie 4/4 radiowym łączem...
-
- Stały użytkownik forum
Wykorzystalem 50gb JUŻ
a pakiet jest na 25gb.

-
- Użytkownik forum
na pewno będzie lejek
teraz nie ma by zachęcić nowych klientów by zebrali jak najwięcej a potem siekiera jak ktoś przekroczy limit
Tak samo było z CDMA orange
miałem prawie przez rok bez limitu jeden z pieszych klientów byłem.
teraz nie ma by zachęcić nowych klientów by zebrali jak najwięcej a potem siekiera jak ktoś przekroczy limit
Tak samo było z CDMA orange
miałem prawie przez rok bez limitu jeden z pieszych klientów byłem.